New York Jets karşısında kendi sahasında maçın başında öne geçen Miami bunu maçın sonuna kadar devam ettiremezken son iki haftada aldığı iki yenilgi ardından takım ard arda beşinci sezonda da playoff’lara gidemedi.

Jets, Pazar akşamı 20-7 kazandığı maçla AFC East grubundaki rakibinin playoff umutlarını elinden alırken 190 pas yard ve bir koşu touchdown’ı yapmayı başaran QB Geno Smith, iki interception yapan çaylak oyuncu Dee Milliner ve bir interception yapan 35 yaşındaki tecrübeli oyuncu Ed Reed, Jets takımının galibiyetinde öne çıkan oyuncular oldular.
Sezonun son iki maçını kaybetmesi Dolphins’e 2008 yılından beri ilk defa bu kadar yaklaştıkları playoff’ları kaçırmalarına mal olurken nispeten iyi başladıkları sezonda ard arda dört maç kaybetmeleri, akabinde takım içinde baş gösteren sorunlar takımın playoff yolunda zaten kontrolü kaybetmesine sebep olmuştu.
Jets takımı ise son maçını kazanmasına ve sezonu sekiz galibiyet sekiz yenilgi ile tamamlamasına rağmen koç Rex Ryan yönetiminde ard arda üçüncü sezonda da playoff’lara kalamadı. Koç Ryan’ın takımdaki geleceği tartışma konusu olsa da takımın sahibi Woody Johnson maçın ardından Rex Ryan’ın gelecek sezonda da takımın başında olacağını belirtti.
Beş sezondur takımın başında bulunan koç Ryan’ın genel istatistiği bu sezon sonu itibari ile 42 galibiyete karşılık 38 yenilgi olurken kendisinin takımla halen bir yıllık kontratı bulunuyor.

 Yazan: Serhat Diker