Merhaba NFLTR okurları, iş yoğunluğum sebebiyle uzun zamandır tahmin yazmaya fırsat bulamadım. Bu haftayı da boş geçmemek adına kısa bir yazı hazırladım. En son dokuzuncu hafta için yaptığım tahminler ve genel sezon durumu aşağıdaki gibi…

9.Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (İ)

Tennessee Titans @ St Louis Rams – Tennessee Titans -1 (D)
San Diego Chargers @ Washington Redskins – San Diego Chargers -1 (Y)
Philadelphia Eagles @ Oakland Raiders – Oakland Raiders -1 (Y)
Baltimore Ravens @ Cleveland Browns – Baltimore Ravens -1 (Y)

NFL 2013 Sezonu Toplamı

Doğru: 17
Yanlış: 14
İade: 1
Kasa: +800 Birim

NFL 2013 – 13.Hafta Tahminleri

Chicago Bears @ Minnesota Vikings

Bears bu maçta alacağı bir yenilgi ile playoff şansını ciddi anlamda riske atacak. Son haftalarda gerek ofansif gerek defansif olarak pek iyi bir görüntü çizmiyorlar. Packers ve Ravens karşısında alınan galibiyetler şaşırtıcı olsa da geçen hafta Rams karşısında alınan yenilgi madalyonun gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. Bears özellikle koşu savunmasında çok ciddi sıkıntılar yaşıyor ve bu hafta ligin en iyi koşucusu Adrian Peterson’a karşı nasıl önlem alacaklar çok merak ediyorum. Vikings için fazla önem taşımayan bir maç gibi gözükse de geçen hafta Packers karşısında gösterilen mücadele ve ev sahibi olma avantajları bu maçta beni Vikings tarafını tercih etmeye yönlendiriyor.

Minnesota Vikings -1: Vikings en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

Arizona Cardinals @ Philadelphia Eagles

Son 3 hafta alınan galibiyetlere rağmen Eagles benim gözümü boyamayı başaramdı. Bu galibiyetler ligin alt sıralarında olan savunma takımlarına karşı alındı. Bu hafta belki de ligin en güçlü savunmasına karşı benzer bir başarıyı göstermelerini beklemiyorum. İki takımın maçı kazanması gerek. Olası bir yenilgi playoff yarışında bir anda iki, üç sıra arkaya atabilir. Açıkçası böyle bir maçta, üç puanı da cebime koyarak, savunması güçlü olan takımın tarafında yer almayı tercih ediyorum.

Arizona Cardinals +3: Cardinals kazanır veya en fazla 3 sayı farkla kaybeder. Tam 3 sayı farkla kaybederse para iade edilir.

St. Louis Rams @ San Francisco 49ers

Rams, Colts ve Bears karşısında aldığı iki galibiyet ile büyük sükse yaptı. Fakat yine de playoff şansları oldukça düşük. 49ers ise bu maçı evinde mutlaka kazanmak zorunda. Bu haftadan sonra Seahawks’a yetişme şansları fazla yok, dolayısıyla kızışmış Wild-Card yarışında liderliğini devam ettirmesi gerekiyor.  BU sezon St Louis deplasmanında oynadıkları müsabakayı farklı kazanmayı başarmışlardı. O zamandan beri Rams Z.Stacy ve savunması ile biraz daha gelişmiş gibi gözükse de 49ers kağıt üztünde yine güçlü olan takım. İlginç bir şekilde çoğunluk Rams’in handikap dahilinde kalacağını öngörmüş. Burada çoğunluğu fade etmek mantıklı gözüküyor.

San Francisco 49ers -7: 49ers en az 7 sayı farkla kazanır. Tam 7 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

New York Giants @ Washington Redskins

En son 9. Hafta Redskins karşısında yazdıklarım aynen geçerliliğini koruyor. Gerçi o hafta Chargers karşısında kazanmayı başardılar fakat sonraki haftalarda işler pekte iyi gitmedi. Redskins’in mevcut savunmasıyla ve tutarsız hücumu ile bu maçı kazanması oldukça zor görünüyor. Giants geçen hafta Cownboys karşısında yenilene kadar 4 maç üst üste kazanmıştı. Dolayısıyla ligin başına oranla ciddi anlamda toparlandılar. Özellikle savunmada sakatlıklar sebebiyle ciddi sıkıntıları var bu da belirlenen handikapa yansımız durumda. Ancak Redskins o kadar kötü durumdaki ben bunu bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Giants’ın düşük olan playoff umutlarını devam ettirebilmesi için bu maçı kazanması gerekiyor.

New York Giants +1: Giants kazanır veya en fazla 1 sayı farkla kaybeder. Tam 1 sayı farkla kaybederse para iade edilir.

New Orleans Saints @ Seattle Seahawks

Haftanın en güzel maçı Pazartesi gecesi oynanacak. NFC West’te rahat bir şekilde zirvede oturan Seahawks evinde NFC South lideri Saints’i ağırlayacak. İki takım için playoff açısından ciddi bir risk bulunmuyor dolayısıyla bu maç bu anlamda çok kritik bir önem taşımıyor. Ancak, Seahawks evinde bu maçı kazanırsa NFC’nin tepesine oturacak ve onlar için çok kritik olan ev sahibi avantajını eline geçirecek. Saints kendi evinde oldukça güçlü bir takım fakat deplasmanlarda o kadar iyi değiller. Geçen hafta zayıf Falcons karşısında oldukça zorlandılar. Ondan önce Jets ve Patriots’a deplasmanda yenildiler. Seahawks’ın gürültülü stadını da düşündüğümüzde Drew Brees ve arkadaşlarını oldukça zorlu bir maç bekliyor olacak. Ben bu karşılaşmada ev sahibi takımı oldukça şanslı görüyorum.

Seattle Seahawks -4,5: Seahawks en az 5 sayı farkla kazanır.