Robert Griffin III, Pazar günü Washington Redskins – Atlanta Falcons karşısında sahadaki yerini alamayacak, bunun sebebi ise head koç Mike Shanahan’ın genç yıldızı sezon sonuna kadar dinlendirmek istemesi. Takımdan gelen açıklamayagöre Kirk Cousins, Falcons maçına ilk 11’de başlayacak ve Rex Grossman yedek QB olacak.

Pazar günkü maçın planlarına göre Cousins oyun kurucu olarak sahada olacak. RGIII’nin yakın çevresinden birinin yaptığı açıklamaya göre RGIII olanlardan dolayı üzgün fakat bunun futbolun bir parçası olduğunun farkında.

Redskins head koçu Mike Shanahan, Pazartesi günü yaptığı açıklamada RGIII’nin sağlıkla ilgili nedenlerle oynamayacağını dile getirdi. Bu önlem peş peşe 13 maçta oynayan fakat sakatlanmayan profesyonel bir oyuncu için ilginç bir önlem. Ayrıca Redskins, pazar günü NFL’deki en yumuşak savunmalardan biri ile karşılaşacak. RGIII’nin yokluğunun nedeninin şimdilik en mantıklı açıklaması sağlıkla ilgili bir açıklama ama buna çoğu kişi inanmış olarak gözükmüyor.

Griffin, bu sezonun başında diz çapraz bağları ameliyatından sonra iyileşme sürecindeydi fakat sakatlık nedeniyle hiç zaman kaybetmedi. Yıldız oyuncunun geçirdiği mükemmel çaylak sezonundan sonra bu sezonki performansı büyük hayal kırıklığı yarattı.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya