Jets’in QB’si Geno Smith, New York’un pazar günü Miami’ye 23-3 kaybettiği maçı benchte kapattı ama bu işini kaybettiği anlamına gelmiyor. Smith, pazartesi yaptığı açıklamada QB Koçu David Lee’nin Oakland karşısında takımın QB’si olarak maça başlayacağı yönünde bilgilendirdiğini söyledi.

 Rex Ryan ise pazartesi yaptığı konferansla bunu doğruladı ve “Geno’ya inanıyorum. Bu ligde QB olarak oynamak için ihtiyaç duyacağı her şeye sahip.” dedi.
 Geno Smith, Dolphins maçının ilk yarısında 29 yards’da 10 pasın sadece 4’ünde başarılı olunca maçın geri kalanını benchten takip etmişti ve pazartesi yaptığı açıklamada “Eğer o beni harekete geçirmek için yapılmış bir taktik ise kesinlikle işe yaradı.” dedi.
Smith, benchte otururken yerine QB Matt Simms oyuna girdi ve maçın kaderini değiştiremedi. Sims ise 79 yards’da 18 pasın 9’unda başarılı oldu fakat yine de takımına sayı kazandırmayı başardı. Takımın tek sayısını 20 yards’dan alan golü ile Nick Folk buldu.
20 Ekim’den beri TD pası atamayan Smith için çaylak sezonu zor geçiyor. Smith’in 13. haftaya kadar attığı toplam interception sayısı 19, bu NFL’deki en fazla interception ve Smith’in QB reytingi ise 60,4 ile ligdeki en düşük reyting.

 Yazan: Nazlı Hilal Kaya