NFL’de sezonun 8.haftasında Aaron Rodgers’ın köprücük kemiğinden bir sakatlık geçirmesinden beri Packers serbest düşüşe geçti, öyle ki durumu şuan 5-6-1, ki bu durum onlarda 2008 sezonundan beri ilk defa yeniden playoff’lara girememe korkusu yaratmış görünüyor.

Geçen hafta antrenmanlara katılan Rodgers, takımın şükran gününde Lions’a karşı mağlup olduğu maçta sahada yerini alamamıştı. NFL.com’a göre Packers, ligin 14.haftasında Rodgers’ın hazır olamayacağı konusunda endişeleniyor.

Eğer Rodgers yeniden sahaya çıkamazsa Green Bay, playoff yarışının dışında kalabilir. Packers için bir diğer opsiyon da Rodgers’ın sakatlığının daha da kötüleşmemesi için sezonun geri kalanında dinlenmeye ayırması olabilir. Bu durumda da sezonun devamında Green Bay’in galibiyeti çok şansa kalmış olacak.

Perşembe günü Lions karşısında aldıkları 40-10’luk mağlubiyette, Rodgers’ın yedeklerinden Flynn 10/20 ile oynarken takımına sadece 139 yard kazandırdı ve bir de interception’ı attı. İki de fumble yapan Flynn’in performansı oldukça kötüydü. Aynı şekilde tüm takım Rodgers’ın sakatlığından kaynaklanan eksiliği sebebiyle bir savsaklama dönemine girdi ve durum şuan Packers için pek de iç açıcı değil.

Yazan: Aykut Hacıoğlu