Dallas Cowboys’a, Washington Redskins ile oynanan kritik maçta takımını son hücumda galibiyete taşıyan Tony Romo’dan kötü haber geldi. Yıldız oyuncunun Pazar günü Philadelphia Eagles ile oynanacak olan ve kazananın NFC Doğu grubu lideri olarak playoff’a gideceği maçı kaçırma ihtimali doğdu.

Redskins maçında sonra belinden sakatlandığı açıklanan ve fıtık ameliyatı olması gereken Romo’nun tüm sezonu kapatması da gündemde ancak Cowboys’un sahibi ve genel menajeri Jerry Jones Romo’yu maça yetiştirilmeye çalışacağını söyledi.
Jerry Jones “Tek söyleyeceğim bel ağrıları çektiği. Bu semptomları bakıp hafta boyunca oynayıp oynamayacağına bakacağız. Eğer kendisini iyi hissederse ve doktor oynamasına izin verirse hiçbir şekilde onu oynatmamazlık etmeyeceğiz.” açıklamasını yaptı.
Romo’nun fıtık ameliyatı geçirme ihtimali ile ilgili belirsiz konuşan Jones, “Bizim yorum yapamayacağımız durumlar var. Ancak önemli olan hafta ilerledikçe onun kendini iyi hissetmesi, yapısal olarak hiçbir şey onu oynamaktan alıkoyamaz. Oynamasına izin verilebilir.” dedi.
Dallas Cowboys head koçu Jason Garrett ise Pazartesi günü Romo’nun durumu ile ilgili net bir yorum yapmamıştı.
2011 sezonunda San Francisco 49ers maçını kaburgası kırılmasına rağmen tamamlayan Tony Romo’nun NFL’in en sağlam oyuncularından biri olduğu bilinen Romo, Eagles maçında oynamayamazsa Dallas yoluna yedeği Kyle Orton ile devam edecek.

Yazan: Kaan Özaydın