Yılın en heyecanlı döneminden merhabalar sevgili NFLTR.com okurları. Pazar gecesi SNF’da Chicago Bears, Philadelphia Eagles’a 54-11 gibi farklı bir skorla kaybetmesine karşın, grubun diğer takımları da maçlarını yitirince NFC North’da lider olarak kalmaya devam etti, playoff için düğüm son hafta çözülecek.

Maçın analizi, aslında pek de bir şey içermemekte. Eagles’ın maçın başından itibaren aldığı üstünlüğe Chicago Bears hiç ortak dahi olamadı. Robbie Gould, Bears adına ilk sayıları bir alan golü ile kaydetmeden evvel Philadelphia Eagles’ın tabelada 24-0’lık bir avantajı elde tuttuğu görülüyordu.
Chicago Bears’ın sadece hücum anlamında değil, savunmada da bozguna uğradığı bir karşılaşma oldu Eagles maçı. Eagles, Bears’ın yumuşak karnı olan koşu savunmasını deldi geçti. 289 yardlık koşu mesafesi kaydeden Eagles, Red Zone’a kadar ilerlediği beş hücumu da sayıyla başarmayı bildi. Jay Cutler, geçen hafta hem kötü hem iyi yüzünü göstermişti Bears taraftarına, bu hafta ise sadece kötü yüzünü göstermekle yetindi. Ancak karşılaşmadan sonra yapılan açıklamalara da katıldığım üzere, bu yenilgi sadece Cutler’a bağlanabilecek boyutta değil. Chicago Bears’ın koşu oyunu savunmasında çok zorlandığını, çaylak linebacker’ların iyi performans gösteremediğini defalarca dile getirmiştim. Bu karşılaşmada, yıldız linebacker Lence Briggs, takımdaki yerini almasına rağmen, kronikleşen sorunlara karşı bir varlık gösteremedi, Bears rakibini durdurma yollarını bulamadı.
Eagles için ise, Cowboys’un kazandığı haftada evinde galip gelmek çok önemliydi ve bunu rahat başardılar açıkçası. Onlar açısından maçın yıldızının RB LeSean McCoy olduğunu söylemek, yanlış olmaz. McCoy, 133 yard koşu ile bitirdiği karşılaşmada iki koşu TD’ı yaparak takımına önemli katkı sağladı. Artık herkesin bildiği üzere adı MVP adayları içinde de geçen Nick Foles hatasız biçimde tamamladığı karşılaşmayı iki TD pası ile bitirdi. Philadephia seyircisi için çok keyifli bir karşılaşma olduğu aşikar.
NFC North’da son hafta öncesi hesaplara bir dönelim. Öncelikle şunu belirtmek lazım ki Detroit Lions matematiksel olarak playoff şansını kaybetmiş durumda. Kendileri ettiler kendileri buldular bir nevi, son dönemde kazanmaları gereken karşılaşmalardaki düşük performansları onları postseason’dan etti. Playoff biletini kapan takım ise, Pazar günü Chicago’da Soldier Field’da belli olacak, hem de Bears ve Packers arasındaki bir maç ile, yazılsa bundan güzel bir senaryo yazılamazdı zannediyorum. Green Bay Packers’da bu hafta da Matt Flynn maça başladı ve haftaya Soldier Field’da Packers’ın dümeninde de yine o olacaktır. Bears’ın koşu defansı, Packers’ın sakatlıkları var elbette ama bu maç başka bir maç.

İki takım için de playoff bir hafta önceden başlıyor, bunu bir playoff karşılaşması gibi görmek gerek, zira kaybeden sezonu tv başından izleyecek, kazanan çimlerde mücadele vermeye devam edecek. Bu karşılaşma, sezonun en güzel-çekişmeli maçlarından birinin (ismi bile yeterdi zaten) haberini veriyor.
Haftaya, peynirlerin nasıl rendelendiğini ve Bears’ın playoff şansını değerlendireceğim bir yazıda buluşmak umuduyla.