San Diego, Eli Manning’in en sevdiği deplasman değil. Bu açık. Chargers tarafından ilk seçim olarak draft edilen, Chargers’da oynamak istemediği için zorunlu olarak Philip Rivers ve iki draft seçimi için takas edilen Eli Manning şehre geri döndüğünde hoş karşılanmayacağını biliyordu. Onu yoran ise sert mücadeleden çok, sert taraftar tepkileri oldu. Endzone’un arkasındaki tribünde küçük kardeşin Bülent Ersoy vari resmi bunların en çok dikkat çekeniydi. Chargers defansı da taraftarı onurlandırarak iki interception ve bir fumble recovery ile Eli’a zor zamanlar yaşatmayı başardı. Tabii ki Keenan Allen’ı da konuşmak lazım. Ama önce skoru verelim: 37-14.

Ofans

Rivers mükemmel bir sezon geçiriyor. Bu kesin. Ancak daha da büyük bir gerçek var ki beni çok mutlu ediyor. Bu yıl Chargers mükemmel bir draft geçirmiş, özellikle ofans bakımıdan. Beşinci haftadan sonra ilk kez bu maçta Chargers O-Line’ı ilk starter’larından oluştu ve bu D.J. Fluker’ın RT’da koşu oyununa yaptığı katkıyı gözler önüne serdi. Keenan Allen ise rookie sezonunda WR pozisyonundaki sakatlıklardan da faydalanarak go-to receiver olmayı başardı. Bu maçta da iki adet TD kaydeden Allen, özellikle birincisinde gösterdiği çaba ile takdir topladı, benim fantasy football takımıma onu almakla ne kadar iyi yaptığımı da gösterdi. Şu an yılın çaylak oyuncusu ödülü seviyesinde bir performans sergilediğini de söylemek lazım. Reception ve receiving yardda da çaylaklar arasında lider. Woodhead ise o jump ball da üç kez topu tipleyip sonra da yakalayınca evde çıldırmadım desem yalan olur. Özellikle pozisyonun hemen yanındaki Giants bench’inin tepkileri bütün maçı özetliyor idi.

Defans

Defans hem turnover’larda, hem de puan ve yard vermede büyük bir üstünlük kurarak bu yılın en güven veren Chargers performansında büyük rol oynadı. Manti Te’o iyice lige ısınmışa benziyor ve Weddle son üç haftada kazandığı ivmeyi devam ettiriyor. Secondary bu hafta gerçekten güven verdi, hiçbiri sırıtmadı. Perşembe’yi Cuma’ya bağlayacak gece büyük Manning ile oynanacak karşılaşmada da bu performansın devamı çok önemli.

Playoff Resmi – Artık Sonlara Yaklaşıyoruz

Ravens son saniye TD’u ile maçını kazandı, Dolphins ise Steelers’ı yendi. Şu an Chargers bu iki takımın bir maç gerisinde üçüncü sırada gözüküyor. 5-8’e gerileyen takımlar Titans ve Steelers artık yarıştan çıkmışken, Raiders’ı yenen ama pek parlaklık göstermeyen Jets 6-7’lik performansla Chargers’ın yanında. Artık bizim için her maçımızı kazanıp Ravens ve Dolphins’in en az bir maç kaybetmesini beklemekten başka çare yok. Miami’ye kaybedilen maçın önemi burada ortaya çıkıyor. Şuan ligde sondan ikinci olan Redskins’e, yokları oynayan Raiders’a, yarışın dışında kalan Titans’a, sonuncu Texans’a kaybedilen maçlar Chargers için sezonu katletti diyebiliriz. Bu dört karşılaşma rahatlıkla kazanılabilecekken kaybedildi ve Chargers şu an 10-3 bile olabilirdi. Sezonun yenilenme sezonu olduğunu burada gözden çıkarmamak gerekiyor, ancak insanın içi acımıyor değil…

Haftaya Peyton’ın takımı Broncos ile karşılaşacağız. Bu hafta Titans’ı yenseler bile defanstaki zaafları dikkat çekti. Chargers bunları kullanırsa yüksek sayılı bir karşılaşma izlememiz beklenebilir. Artık Chargers için her mağlubiyet playoff umutlarının yok olması demek ve önümüzde üç adet division maçımız var. Ravens’ın iki tane çok zor maçı olduğunu belirterek, Dolphins maçlarının çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Keşke her şey bizim elimizde diyebilseydim, ama değil. Wes Welker’ın sakatlığı ve yarın oynayamayacak olması ise büyük bir avantaj. 84. dakikada Sneijder’in touchdownuyla Broncos’u yenmeyi umarak, iyi günler sevgili NFLTR.com okuyucuları…