Tony Romo ve Dallas Cowboys  geleneksel hale gelmiş Aralık ayı durgunluğunu maçın üçüncü çeyreğinde geri dönüş için gerekenden fazlasını yaparak atlattı. Romo kötü bir interception’ın ardından dördüncü çeyrekte bitime 1:08 kala DeMarco Murray’e 10 yardlık bir touchdown pası atarak Cowboys’u 24-23 öne geçirerek takımının dokuz puan geriden gelmesini sağladı.

Bu galibiyet beş maçlık Aralık ayı mağlubiyet serisini sona erdirdi. Dallas Cowboys şimdi normal sezonunu son maçını kazananın NFC grubunu lider tamamlayacağı harika bir maç için önümüzdeki hafta Philadelphia Eagles’ı sahasında ağırlayacak.

MAÇ SONU PERFORMANSLARI

Tony Romo kariyeri boyunca Dallas’ın sezon sonundaki kötü gidişlerinden dolayı ağır bir şekilde eleştrildi. Fakat 2006’dan itibaren Dallas’ta oyuna ilk 11’de başladığından beri dördüncü çeyrekler veya uzatmalarda sadece Peyton Manning ondan daha fazla maç kazandıran drive yaptı.

OYUNCU

MAÇ KAZANDIRAN DRIVE’LAR

Peyton Manning               25
Tony Romo               23
Matt Ryan               23
Drew Brees               23
Eagles ise Pazar günü Chicago Bears’a  kaybetti. 20 Ekim’de oynanan maçta Dallas’a 17-3 kaybetmişlerdi. Öte yandan Redskins ardarda yedinci maçını kaybetti (son iki maç tek sayı farkla). Pierre Garcon, Art Monk’un takıma ait bir sezonda en çok reception rekorunu kırdı fakat bu aynı zamanda koç Mike Shanahan’ın 20 yıllık koçluk kariyerinin de en başarısız yılı oldu.

 Yazan: Kadir Kerem Yılmaz