Sezon başından beri oyun kurucu pozisyonunda problemler yaşayan Minnesota Vikings’te Matt Cassel, St.Paul Pioneer Press’in haberine göre takımının Pazar günü Baltimore ile oynayacağı karşılaşmada sahaya ilk 11’de çıkacak.

Bu aynı zamanda Cassel’ın bu sezon ilk 11’de sahaya çıkacağı üçüncü karşılaşma olacak. Koç Leslie Frazier ise yaptığı açıklamada Ravens karşılaşmasında tercihini büyük ihtimalle Cassel’dan yana kullanacağını belirtti.
Cassel geçtiğimiz hafta, Vikings’in Bears’ı mağlup ettiği maçta beyin sarsıntısı geçirip oyuna devam edemeyen ve halen iyileşmekte olan Christian Ponder’ın yerine sahaya çıkacak. Ponder, o maçın ikinci çeyreğinde sakatlanmasının ardından maçın geri kalanı için yerini Cassel’a bırakmıştı. Cassel ise 243 yard pas ve bir TD kaydederek Vikings’i yeniden ayağa kaldırarak galibiyete taşımıştı.
Cassel’in, Bears karşısındaki performansı bu maçta diğer QB Josh Freeman’ın yerine tercih edilmesindeki büyük bir etken.
Açıklamasının geri kalanında koç Frazier, Cassel’ı Freeman’ın yerine neden tercih ettiğini şu sözleriyle açıkladı: “İkinci yarıdaki takımla başarısı zaten ortada, daha ilerleyeceği çok yol var fakat Chicago karşısında gerçekten çok öne çıkan bir performans ortaya koydu”
Cassel’ın bu sene oynadığı ilk 11’de oynadığı iki maçtaki karnesinde ise bir galibiyet ve bir mağlubiyet bulunuyor. Dördüncü haftada 248 yardlık pas ve iki TD pası atarak takımının bu sezonki ilk galibiyetini Steelers karşısında elde etmişti, oynadığı bir diğer maç ise Vikings’in altıncı haftada Carolina’ya konuk olduğu ve takımın 35-10’luk bir skorla sahadan mağlup ayrıldığı karşılaşmaydı. Bu karşılaşmada ise iki kere interception atmıştı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu