NBA’nin efsane oyuncularından ve şimnin TNT’nin stüdyo analistlerinden Charles Barkley, Detroit Lions için önemli eleştirilerde bulundu: “Takımda çok önemli yıldızlar var ama futbol oynamasını bilmiyorlar ve bu kafayla da hiçbir zaman kazanamazlar.”

Charles Barkley, “NBA bu tarz bir çok takım sayabilirim. Ne zaman bir Detroit Lions maçı izlesem, ‘Bir sürü yetenlikli oyuncuları var ama nasıl futbol oynamaları gerektiğine dair hiçbir fikirleri’ yok diyorum. Bir taraftar olarak bunu izlemek çok üzücü. Ben de bir taraftarım. Mükemmellik görmek isterim. Ne zaman bir spor müsabakası izlesem mükemmellik görmek isterim.” dedi.

Sezona iyi bir başlangıç yaparak kasım ayına kadar 6-3’lük bir sonuç elde eden Lions, daha sonra ligin geri kalan maçlarında 1-6’lık bir netice elde etti ve playoff’a kalamadı. Sonuçta koç Jim Schwartz kovuldu.

Yeni sezon koç adayları arasında Chargers’ın hücum koordinatörü Ken Whisenhunt, Ravens hücum koordinatörü Jim Caldwell ve Bengals savunma koordinatörü Mike Zimmer ve 49’ers hücum koordinatörü Greg Roman bulunuyor.

Hangisi seçilirse seçilsin, yapılacak işler listesine QB Matthew Stafford sorununu ilk sıraya yazmak zorunda. Paslarında bazen kötü seçimler yapan ve istikrarsız bir oyun sergileyen Matthew Stafford, ”QB koçu’na ihtiyacım yok, ben kendi stilimle oynarım” diyerek yaptığı açıklaması, herhalde halledilmesi gereken ilk sorun olarak ortada duruyor.

Yazan: Haluk Onaran