Geçtiğimiz hafta Seattle Seahawks’a elenerek sezonu noktalayan New Orleans Saints, offseason’a çok da iyi bir maddi durumla girmiyor. Yapılan açıklamalara göre New Orleans’ın 2014’de oyuncularına ödeyeceği maaş 2014 maaş sınırından 12 milyon dolar daha fazla. 2014’de maaş sınrının yaklaşık olarak 126 milyon dolar olması bekleniyor.

Saints maaş sınırının altına düşmenin yanı sıra tight end Jimmy Graham ile yeniden anlaşmanın yollarını arıyor. New Orleans’ın maaş sınrına düşmesi için yapılabileceklerden biri QB Drew Brees’in anlaşmasını yeniden şekillendirmeye yanaşması olabilir.

Saints henüz Brees’den böyle bir şey istemedi fakat Pazartesi günü Brees böyle bir fikre sıcak bakabileceği konusunda bir açıklamada bulundu:

“Bu takıma yardım emek için her şeyi yaparım hatta gelip sözleşmemi uzatmak isteseler benim için harika olur. Offseason’da birçok şey olabilir. Henüz bizim için offseason’ın ikinci günü, keşke olmasaydı fakat öyle. Artık takımımız için elimizden geleni yapacağız, önemli olan sahaya iyi bir takım olarak çıkabilmek.”

Açıklamasından anlaşıldığı üzere Drew Brees, Saints ile anlaşmasını gözden geçirmeyi ve uzatmayı kabul ediyor ama maaş kesintisi konusunda bir açıklama yapmıyor. Mevcut anlaşmaya göre Brees’e 2014’de 18,4 milyon dolar sonrasında ise 26,4 milyon dolar ve 27,4 milyon dolar ödenecek.

Brees ek olarak, “Buraya geldiğimde altı yıllık 60 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladım, şimdi ise toplamda 100 milyon dolarlık iki yıla beş yıllık bir anlaşmanın parçasıyım. Maaş sınırını aştığımızın farkındayım, sözleşmemi yeniden şekillendiremeye de hazırım. Futbolu sadece para için oynamıyorum, bu oyunu seviyorum, soyunma odasını seviyorum ve şampiyon olma ihtimalimizi seviyorum.” dedi.

Graham 11 Mart’ta serbest kalıyor ve görünüşe bakılırsa Saints’in maaş sınırı departmanı o zamana kadar biraz fazla mesai yapacak.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya