Chicago Bears, Jay Cutler’ın sözleşmesini yedi yıl uzatarak oyun kurucusu hakkında dolaşan dedikoduları bitirmiş oldu. Genel menajer Phil Emery, Perşembe günü yaptığı açıklamada oyun kurucu ile onu 2020 yılına kadar Chicago’da tutacak yedi yıllık anlaşma imzaladıklarını söyledi.
Emery, yaptığı açıklama sırasında Jay Cutler’ın sakatlıklara rağmen oynama isteğinden çok etkilendiğini ve koç Marc Trestman yönetiminde gösterdiği gelişimden memnun olduğunun altını çizdi.
“İstatistiki açıdan bakacak olursak bu geçtiğimiz sezon profesyonel kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi, aynı zamanda liderlik, sertlik, kötü bir durumdan toparlanma, baskıyı kontrol edebilme, gelişim ve geriden gelip maç kazanma konularında kariyerinin en iyi sezonunu geçirdiğini düşünüyorum.”
Bears taraftarları ve medya arasında ise Jay Cutler’ın ileriye dönük doğru bir tercih olup olmadığı ise tartışma konusu.
Cutler’ın oyun kurucu gurusu olan Marc Trestman’ın yönetiminde bir offseasonda daha önemli bir gelişim kaydetmesi muhtemel. En azından artık işinin tehlikede olduğu korkusuyla yaşamayacak.
Bears aynı zamanda cornerback Tim Jennings ve right tackle Matt Slauson’ın kontratlarını dörder yıl uzattıklarını açıkladı. Böylelikle Bears, free agent olacak olan beş oyuncusunu koruma altına almış oldu.

 Yazan: Görkem Şahinoğlu