Minnesota Vikings, Detroit Lions ve Tennessee Tiatns gibi bu sezon hayal kırıklığı yaratan ve sezonun ardından da head koçlarını yaka paça kovan takımların head koç adayları listelerinde başı çeken Jay Gruden’ı bu sezonun bir diğer bekleneni veremeyen ekibi Washington Redskins kaptı.
Geçtiğimiz üç sezon boyunca Cincinnati Bengals’ın ofansif koordinatörlüğünü yapan Jay Gruden’ın Redskins ile anlaştığını ilk olarak Perşembe günü Washington Post duyururken daha sonrasında CBSSports.com’un NFL muhabiri Jason LaCanfora da, Redskins’in flaş bir kararla Mike Shanahan’dan boşalan head koçluk görevine Gruden’ı getirdiğini doğruladı.
Geçtiğimiz hafta Bengals, wildcard karşılaşmasında kendi evinde San Diego Chargers’a 27-10 ile boyun eğip playoff’lara erken veda etmesine rağmen Gruden, bu beklenmeyen yenilginin ardından bir anda head koç arayan takımların gözdesi olmuştu. Bengals’ın çiçeği burnunda head koçu, 2011 sezonunun ardından da bazı NFL takımlarından head koçluk teklifi almasına rağmen Bengals ile yola devam kararı almıştı.
Bengals hücumu, Gruden önderliğinde 2012 sezonunda büyük sıkıntılar yaşayıp sezonu en iyi 22.hücum takımı olarak bitirmesine rağmen 2013 sezonunda oldukça iyi işler çıkardı ve 32 takımlı NFL’de 10. sıraya kadar yükselmeyi başarmıştı.
Bengals’da Gruden’dan boşalan ofansif koordinatörlük koltuğuna ise takımın running back koçluğunu yürütmekte olan Hue Jackson getirildi.

 Yazan: And Kaan Yılmaz