Minnesota Vikings, head koçluk görevine Cincinnati Bengals’ın savunma koçu Mike Zimmer’ı getirdi. Zimmer’ın Vikings’in başına geçmesi büyük bir sürpriz olarak karşılanmazken, son günlerde kulübün listesinin bir numarasında Zimmer’ın olduğu sıklıkla yazılıyordu.

Zimmer geçtiğimiz yıllarda da ilgiyi üzerinde toplayan biri olmuştu zaten, bir head koçluk teklifi almasına rağmen ne gariptir ki hiç birisinde son isim olamadı. Genel teori ise Zimmer’ın görüşmelerinde çok dürüst olduğu ve bu yüzden biraz karşı tarafın kararını değiştirmesine neden olduğu yönünde.

Mike Zimmer aynı zamanda Titans ile de görüşmelere başlamıştı fakat işi Ken Whisenhunt kaptı. Vikings ise Cardinals’ın savunma koçu Todd Bowles’ın yanı sıra beş farklı adayı daha listesinde bulunduruyordu. Fakat görünen o ki Zimmer takımın ilk seçimi olmuş.

NFL.com’da geçen habere göre takım, adaylar ile ikinci bir görüşme ayarlamayı planlıyordu ancak Zimmer ile tüm Salı gününü kulüple geçirince haber kulislere yayılmaya başlandı. Çarşamba günü ise sosyal paylaşım sitelerinde Zimmer’ın adı sıkça geçmeye başladı. Zimmer’ın Vikings ile anlaştığı bugün resmileşti.

Minnesota Vikings bu sezon özellikle oyun kurucu pozisyonunda yaşadığı sorunlar ve head koç Leslie Fraizer’ın yanlış oyun kurucuyu sahaya sürme tercihleri sebebiyle oldukça büyük sıkıntılar yaşayıp sezonu sadece beş galibiyet ile bitirmişti. Vikings, diğer maçlarında 10 mağlubiyet ve bir beraberlik almıştı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu