Seattle Seahawks’e karşı oynadıkları maçta yıldız wide receiver Marques Colston’ın maçın bitimine yedi saniye kala aldığı pasla beraber oyun alanı dışına çıkması takımı New Orleans maça ortak olması için son bir şans daha verebilecekken, kural hatası yaparak Travaris Cadet’e ileriye doğru vermiş olduğu (ya da vermeye çalıştığı diyelim) pas ile takımını playoff’tan etti.
CenturyLink Field’da, Saints takımı adına tüm ümitleri omuzlarında taşıdığı anda, Colston eline geçen fırsatı yanlış kullandı. Attığı pas saha boyunca yaklaşık üçte ikilik bir mesafe kaydederken, oyuncunun top çimde zıplamadan aşağı yukarı dört yardlık bir mesafe katetmesi ise bu noktada tamamen bir hataydı ve bunun sonucunda ortaya çıkan tamamlanmamış (ve hatalı) pas maçın sonu oldu.
Bunun yerine şayet Colston yakaladığı pasla oyun alanının dışına çıkmış olsaydı şüphesiz Saints’in endzone’a gidebilmesi için yeterince zamanı kalmış olacaktı.
Tabiki bu noktada Saints takımının maçı uzatmaya götürebilmesi için gerçekleşmesi çok da muhtemel olmayan bir touchdown ve ardından iki puanlık bir conversion’a ihtiyacı olacaktı. Bunun yerine izlenebilecek taktik ise, topu sağdan sola dolaştırırken sürenin bitmesini seyretmekten ziyade, endzone’aa bir denemenin ardından penaltı beklemek şeklinde olabilecekken artık şu noktada gerçek olan tek şey ise Seahawks’ın Super Bowl için yoluna devam ederken Saints’in bundan sonraki maçları evden izleyeceği.
Maç sonrası çeşitli Internet sitelerinde Colston’ın kural hatasıyla alay eden görseller paylaşılırken, yıldız oyuncunun Saints’İn son touchdown’ını yapması ve onside kick’i takımına kazandırması bile eleştirileri hafifletmedi.
Yazan: Serhat Diker