Seattle Seahawks, maç kazandıran defansını ve 12. Adamını Super Bowl için Big Apple’a getiriyor.
Seattle, Pazar akşamı NFC Şampiyonluk maçında ligin en iyisi olan defansının son periyotta neden olduğu 3 top kaybı ve Russell Wilson’ın dördüncü haktaki 35 yard TD pası ile San Francisco 49ers’ı 23-17 mağlup etmeyi başardı.
Seattle, iki hafta sonra New Jersey Meadowlands’de Denver ile şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. Bu Seahawks’ın 2005’te Pittsburgh Steelers’a kaybettikten sonra ilk kez büyük maça çıkmaya hak kazanışı oluyor.
Super Bowl’da karşılaşacak olan iki konferans şampiyonu da ligin en iyi derecelerine sahip ve 2010’daki Super Bowl’dan beri ilk kez en iyi iki dereceye sahip olan takım bu büyük finalde karşı karşıya gelecek.
Richard Sherman, Colin Kaepernick’in pasını takım arkadaşı Malcolm Smith’in ellerine tipledikten dakikalar sonra endzone’un arka tarafındaki tribünlere çıkmış, inanılmaz Seahawks taraftarlarını selamlıyordu. 12. Adam bayrakları her yerde dalgalanırken hoparlörlerden “New York, New York” sesleri yükseliyordu ve CentruryLink Field daha önce hiç bir zaman olmadığı kadar gürültülüydü.
Aldon Smith’in neden olduğu offside sonucu oluşan free play’de Russell Wilson topu Carlos Rodgers’ın üzerinden Jermaine Kearse ile endzone’da buluşturmadan önce San Francisco 17-13 önde götürüyordu maçı. Sonrasında Steven Hauschka üçüncü field goal isabetini buldu ve Niners’ın son pozisyonu Malcolm Smith tarafından endzone’da intercept edildi.
“12. Adamımızdan aldığımız destekle bu galibiyet daha da keyif verici” diye konuştu takım sahibi Paul Allen, bu Super Bowl’a yükselişi bir önceki ile kıyaslayarak.

 Yazan: Görkem Şahinoğlu