Tampa Bay Buccaneers, Greg Schiano ile yollarını ayırdıktan sonra fazla zaman kaybetmeden takımını yönetecek yeni ismi buldu. NFL.com muhabiri Ian Rappaport’un verdiği bilgiye göre Lovie Smith, Tampa Bay’in yeni koçu olacak. Taraflar çoklu yıl içeren bir anlaşma üzerinde anlaştılar.
Eski Chicago Bears koçu olan Smith, Buccs’ın bu görev için temasa geçtiği adayların başında geliyordu. Böylelikle Smith, 1996-2000 yılları arasında linebacker koçluğu yaptığı Tampa Bay Buccaneers’a geri dönmüş oldu.
Smith, Chicago’da geçirdiği dokuz sezonda 81-63’lük bir galibiyet-mağlubiyet derecesine sahipti. Windy City’deki oluşturduğu başarılı savunma mentalitesi ile öne çıkan Smith’in Tampa Bay’de de özellikle bu alanda ciddi bir etki yapması bekleniyor. Smith’in Chicago zamanındaki en büyük eleştiri noktası ise hücum konusundaki yönetimiydi.
Defansif kordinatör olarak da Smith’in ilk seçimi eski Detroit Lions koçu ve şuanda Dallas Cowboys’da offensive line koçu olan Rod Marinelli. Eğer Dallas’tan Marinelli’ye izin çıkmazsa aynı pozisyon için Smith’in aklındaki ismin Vikings’ten kovulan Leslie Fraizer olduğu söyleniyor.
Yazan: Görkem Şahinoğlu