Ken Whisenhunt yeni bir iş için uzun süre beklemek zorunda kalmadı. NFL Media Insider Ian Rapoport’un haberine göre Whisenhunt, Tennessee Titans’ın yeni head koçu oldu. Haber San Diego Chargers ofansif koordinatörü olarak Whisenhunt için sezon bittikten sadece 24 saat sonra geldi. Geçen hafta boyunca Detroit Lions’ın Whisenhunt’u takıma katmayı planladığı haberlerinden sonra bu durum biraz sürpriz oldu.

Rapaport’un haberine göre Whisenhunt, Lions için öncelikli tercihti ve hatta takım onu alması için özel bir uçak göndermeye bile hazırlanıyordu. Fakat buna artık gerek kalmadı. Whisenhunt, Titans’ın başında olmayı Nashville’i terk etme fikrini sevdi ve bu kararında etkili oldu.

Rapaport ayrıca Cincinnati Bengals defansif koordinatörü Mike Zimmer’ın da Whisenhunt’l anlaşılmadan önce Titans ile iki kez görüştüğü duyumunu aldığını belirtti.

Titans başarılı bir hamle yaptı çünkü Wisenhunt çok fazla büyük koçun boşta olmadığı bir pazarda oldukça rağbet gören bir isimle anlaştı. Whisenhunt geçen hafta Lions, Titans ve Cleveland Browns ile görüşmüştü.

Whisenhunt  2007’den 2012’ye kadar Arizona’da head koçluk yapmış ve takımı 2008 sezonunda Super Bowl’a taşımıştı.

Arizona bazı açılardan sorunlar yaşasa da ligde sürekli eleştirilen bir takım olmaktan Super Bowl’da oynayan saygı duyulan bir takım olmuştu. Whisenhunt, takımı kamuoyunda daima iyi temsil etmesi ve quarterback’lerle yaptığı çalışmalarla bilinen bir koç oldu her zaman.

Bu arada Titans QB’si Jake Locker da bu haberden dolayı büyük mutluluk duymuş olabilir çünkü Tenessee ile uzun bir kariyeri olup olmayacağı şüpheli olan Locker 2014’te quarterback’leriyle oldukça iyi anlaşan Whisenhunt ile çalışma fırsatı bulacak.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz