4 Şubat’ı geride bıraktığımıza göre 2013 normal sezonu tarihe karıştı ve NFL Draft’ına üç ay kadar bir zaman kaldı. Bu aynı zamanda şimdi çıkan herhangi bir draft söylentisinin önümüzdeki günlerde ve haftalarda gündeme oturacağı anlamına geliyor.
Ne olursa olsun, kesin bir şey var ki o da draft’ta birinci sıradan seçme şansını elinde bulunduran Texans’ın franchise bir QB arayışı içinde olduğu. Bazı söylentilere göre Texans, ilk sıradan Blake Bortles ya da Johnny Manziel’ı ilk draft etmeye hazırlanıyor. Texans’da Manziel, takımın sahibi Bob McNair’in düşündüğü bir seçim fakat yeni koç O’Brien, Manziel’in franchise QB olmak için gereken çalışma etiğine ve maneviyata sahip olmadığını düşünüyor.
McNair daha önce seçimlerini genel anlamda en iyi olan oyuncudan yana kullanmayabileceklerini açıklamıştı. McNair, Ocak ayında “Belki de en üstten bir seçim yapmayız, hala iyi bir QB ve muhteşem bir defans oyuncusu draft edebiliriz. Heyecanlı bir dönemdeyiz. Her şey her an hedef olabilir.” şeklinde konuşmuştu.
Bu açıklamadan bir kaç hafta sonra McNair, draft listesindeki en iyi defans oyuncularından biri olarak gösterilen South Carolina’dan Jadeveon Clowney ile görüşmüştü ve ardından da “O göze çarpan bir oyuncu. On yılda bir eşine rastlanan oyunculardan. Mario Williams da böyle bir oyuncuydu. Ben, Clowney’in Mario’dan daha iyi bir atlet olduğunu düşünüyorum, artık siz düşünün onun neler yapabileceğini.” diye konuşmtu.
Texans’ın bir numaralı tercih olarak Clowney’e yönelmesi mümkün. Eğer Texans, Bortles’ı tercih etmezse, Manziel’i alan takımla pazarlığa oturabilir ya da Teddy Bridgewater’ı Clowney’e tercih edip ekstra bir ilk raunt seçimi yapabilirler. Draft’ta kadar bunları şimdilik zamanları var…

 Yazan: Nazlı Hilal Kaya