2013 Şubat’ında Baltimore Ravens Superdome’da San Francisco 49ers ile karşılaşırken Russell Wilson da oradaydı. Gözlemliyor, kafasında bir şeyleri şekillendiriyor, belki de geleceği planlıyordu.
Wilson, Baltimore’un San Francisco’u yenişini ve Super Bowl XLVII’yi kutlayışını seyretti. Ama orada bulunma sebebi başkaydı, eğer günün birinde NFL finaline çıkarsa buna hazır olmak istiyordu.  Olayların tam da böyle gelişmesi ilginç, değil mi?
Pazar günü Seattle karşısında 18/25 pas, 206 yard  ve iki TD pası ile oynayan Wilson “Geç seneki maçta havayı solumak istemiştim. Maç öncesinde, devre arasında ve maç sonunda neler olduğunu görmek, kendimi oradakilerin yerine koymak istedim. Daha önce kazananlarla konuşmuştum, Terry Bradshaw ve Drew Brees gibi. Bana hazır olmamı ve aklımı buna vermemi tembihlemişlerdi” dedi.
İşe bakın ki bir sezon sonra Wilson Super Bowl XLVIII’de Peyton Manning’li Broncos karşısındaydı. Wilson ilk çeyrekte gergin gözüktü, bir kaç isabetsiz pas kullandı ama o ve ofans hattı kısa sürede toparlandı. Wilson bir nevi bu baskıya geçen seneden idmanlıydı: “Geçen sezonki finali izlemenin büyük faydası oldu. Daha önce bir Super Bowl’da hiç bulunmamıştım. Ama aslında ne sahanın boyutları, ne de kurallar farklı. Oyun değişmiyor. Sadece sakin ve dengeli kalıp takıma liderlik etmeniz gerekiyor”.
Wilson aslında 2012’de Seahawks tarafından üçüncü turda draft edildiğinden beri,  ki o zamanlar takım listesinde  Matt Flynn’den sonra anılıyordu, bu dediklerini yerine getirmekte. Wilson çok değil iki sene önce Seahawks tarafından seçildiğinde gelecekteki koçlarına söyle seslenmişti: “Bu, bugüne kadar aldığınız en iyi karar”
Yazan: Onur Özkol