Birçok kişinin Houston Texans’ın Mayıs’taki 2014 NFL Draftı’ndaki birinci sıra seçim hakkı için farklı düşüncesi var. Houston’ın eski savunma koordinatörü Wade Phillips, Texans’ın QB Johnny Manziel’i seçmesi gerektiğini düşünüyor. Wide receiver Andre Johnson ise Phillips ile aynı fikirde değil.
Yıldız oyuncu, Johnny Football lakaplı Manziel’in pasları yakalamak yerine, birinci sıra hakkını takasta kullanmayı tercih edeceğini söylüyor…
“Farklı birkaç senaryo üzerinde kafa yordum. Bana kalsa muhtemelen takası seçerdim ama bu sadece benim kişisel görüşüm.”
Johnson böyle düşünüyor diye takım da bu yönde karar alacak değil tabii ki. Zaten Johnson da draft günü baskılarıyla baş etmenin nasıl bir şey olduğunu bilmediği gerçeğini kabul ediyor; “Benim söylediğim doğrusudur demiyorum. Ben genel menajer değilim, o yüzden beni dinlemeleri gerekmiyor. Ben o draft odasındaki baskıyı hiç yaşamadım”
Texans’ın sahibi Bob McNair, Johnson’ın öğüdüne kulak verebilir yine de. McNair, Ocak ayında böyle bir olasılıktan bahsetmişti: “Belki birinci sıra hakkımızı takas eder ama yine de işimize yarayacak bir QB alabilir ve üzerine de defansa üst seviye bir oyuncu katabiliriz” demiş ve eklemişti: “Heyecanlı bir süreç; değişen hedefler, birçok farklı unsurlar…”
Texans’ın gerçekte ne yapacağı ile ilgili birçok farklı tahmin yürütülüyor.
CBSSports.com’dan Pete Prisco, ilk tahmininde Texans’ın Central Florida quarterback’i Blake Bortles’i seçeceğini söylüyor. NFLDraftScout’dan Dane Brugler da Prisco ile aynı fikirde ama yine NFLDraftScout’dan Rob Rang’e göre Texans kadrosuna South Carolina defensive end’i Jadeveon Clowney’i katacak.

 Yazan: Onur Özkol