ABD’de iki kongre üyesi NFL Başkanı Rodger Goodell’ı Washington Redskins’in adını değiştirmek için zorlamaya hazırlanıyor. Kongre üyeleri şimdiden Redskins’e vergi muafiyetini kaldıracakları yönünde bir tehdit içeren sert bir mektup gönderdi.
Washington Post’un haberine göre senatör Maria Cantwell ve Oklahoma’nın temsilcisi Tom Cole, Redskins’e adını değişmesi yönünde baskı kurmayı düşünüyor, vergi muhafiyeti ise bir numaralı kozları.
Cantwell, konu ile ilgili “Eğitimsel amaçlarla az vergi ödüyorsunuz fakat takımınızın adı bazı kesimlerce hakaret olarak algılanan bir ad ve bir nevi bunu destekliyorsunuz.” şeklinde konuştu.
Cantwell ve Cole’un, Roger Goodell’a gönderdikleri mektupta Super Bowl öncesi düzenlenen bir basın toplantısında Washington takımının adının kızılderililer için bir onur olduğunu dile getirmesini eleştirdiği biliniyor. Cantwell ve Cole’a göre bu kızılderililer için bir hakaret.
Şaşırtıcı bir zamanlama ile Redskins ise “Halkın Sesi” adlı bir proje ile kızılderi kökenli insanların takımı desteklediklerini gösteren bir belgesel çekmeye hazırlanıyor. Redskins, son aylarda takımını adını destekleyen yüzlerce telefon ve mektuplar aldıklarını ve kızılderi kökenli insanların takımın adını desteklediğini söylüyor fakat NFL gibi Redskins de vergi muafiyeti konusunda çekingen davranıyor.
Yazan: Nazlı Hilal Kaya