Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar NFLTR okuyucuları. Üniversiteler liginde mücadele eden güzide takımım Bilgi Hunters’da olan son gelişmeleri ve bu sezon yaklaşan maç trafiğinden önce neler yaşadık ya da neler yaşayacağız bunlardan bahsedeceğim.

Öncelikle takımımızı Kulüpler Ligi’nde seneye yer alacağını söyleyebiliriz. Bu sene bu konuda çalışmalarda bulunuldu ancak birkaç aksaklıktan dolayı başarılı olunamadı. Seneye bütün problemler çözülerek üniversiteler ligindeki bu başarılı ekibi kulüpler liginde de izleyeceğinizi söyleyebiliriz. Bu sebeple koç Burak Şenyuva ve bazı arkadaşlarımız bu sezon Koç Rams çatısı altında kulüpler liginde mücadele etmekte.

Herkesin bildiği gibi Ünilig’de sezonu zirvede tamamlayan takımımız yeni sezona sadece birkaç eksikle başladı. Çoğunuzun tanıdığı ve uzun süredir bünyemizde oynayan Kerim Uzun mezun olarak takımdaki oyunculuk misyonunu tamamladı. Ancak defans koçu olarak yoluna bizlerle devam ediyor. Bunun dışında Hilmi Kaptan Bayar ve Uğur Balarısı arkadaşlarımızda takımdan ayrılan diğer oyuncular oldular. Ağır sezon başı antrenmanlarıyla lige başlayan Hunters her sezon olduğu gibi takıma yeni oyuncular dahil etti. Bu sezon takıma yoğun ilgi olduğunu söyleyebiliriz. Seçmelerde yoğunluk oldukça fazlaydı. Ancak takımın hedefleri ölçüsünde kişi sayısı düzenlenerek sezona giriş yapıldı. Hazırlık evresinde hava şartlarının da etkisiyle, ayarlanmış olsa da hazırlık maçı yapılamadı. Koç Burak Şenyuva’yla çalışmayı sürdüren Hunters yeni sezonda A grubunda Boğaziçi Sultans, Isparta Spartans ve İzmir Ekonomi Halycons’la birlikte yer aldı. Isparta Spartans’la yapılan karşılaşmayı evinde 35-16 galip tamamlayan takım geçen senenin aksine Isparta karşısında çok zorlanmadı. Isparta Spartans’la iki sene art arda oynamış biri olarak geçen sezon gösterdikleri performanstan çok daha fazla etkilendiğimi söyleyebilirim.

Maçı merak edenler için kısaca maçtan bahsedersek SDÜ Spartans takımı alışılagelmiş biçimde double-wing formasyonuyla maça başlamadı. Spread ofans dizilimiyle ilerlemeye çalıştılar ancak bundan sonuç alamadıkları için tekrar double-wing formasyonuna döndüler. Maç boyunca kritik yerlerde double-wing formasyonuyla oynadıklarını söyleyebilirim. Geçen seneki etkili double-wing hücumlarına karşı bu sene biraz etkisiz oynadılar. Hunters ise hücumda yine farklı formasyonlar deneyerek maç boyunca başarılı drive’lar gerçekleştirdi.

Bu sezon özellikle Hunters hücumunun farklı silahlarının olduğu herkese göstermiş oldu. Çok yönlü bir hücum inşa etmeye çalışan Hunters’da, QB Barış Ekin Yılmaz’ın etkili performansı takımı bir adım daha öne götürmüş gözüktü. Maç boyunca Spartans savunması Bilgi hücumunu durdurmakta oldukça zorlandı ve çoğu zaman da başarısız oldu. Hunters maç boyunca iyi bir hücum performansı sergilese de savunma için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Sezonun ilk maçta yaptıkları savunmaya bakınca, gözler geçen seneyi aradı diyebiliriz. Defensive back’lerin kötü performansı ve genel olarak eski sert savunmalarının bu sezon geçen senekinden uzak olması onlara iki touchdown ve iki ekstraya mal oldu. Bunun dışında rakibimiz Spartans’a centilmen oyunları için teşekkür ederiz. Gerçekten maç öncesi ve sonrasında her zaman olmasını gereken görüntüler vardı. Çok değerli bir koça sahipler, umarım ilerleyen dönemde daha başarılı sonuçlar elde ederler.

1 Mart’ta İzmir deplasmanına gidecek ve ondan sonra 15 Mart’ta İstanbul’da Boğaziçi Sultans’la oynayacak olan Hunters, grupta bir galibiyetle ikinci sırada bulunmakta. Sultans, İzmir Halycons’u ve Isparta’yı mağlup ederek grubun liderliğini elinde bulunduruyor. Eğer Hunters’da İzmir’den galip dönerse 15 Mart’ta gruptan çıkmak için iki ekip de kıran kırana bir mücadele verecek. Her ne olursa olsun güzel bir maçın izleyicileri beklediğini şimdiden söyleyebiliriz.

Antrenman sahasında değişikliğe giden ve okul yönetimini de iyice arkasına alan Hunters için imkânlar her sezon daha da artıyor. Şampiyon olmanın etkisiyle finansal açıdan daha az problem yaşayan ekip bu sezon futbola daha fazla yoğunlaşmış durumda. Bu sporda hiç birimiz profesyonel olmadığımızdan saha dışı faktörlerin de önemi büyük oluyor. Kapanmak üzere olan o takımdan buralara gelene kadar çok yorulduğumuz doğru ama okul yönetimleri başarıyı direkt olarak görmek istiyor. Başarı gelince de imkânları bu ölçüde arttırıyorlar.

Koca bir sezonu bir maç oynayıp ara verdiğimiz için size burada uzun bir değerlendirme yapamadığım için üzgünüm. Ligimizin oynanış biçiminin bu şekilde olmasını her fırsatta eleştiriyoruz ama fayda etmiyor. Onca antrenman ve emeğin daha fazla maçla değerlendirilmesinden yanayım. Ancak ‘Korumalı Futbol’ branşının Ünilig organizasyonunda olması da mutluluk verici. Gösterilen ilgiyi arttıracağını düşünüyorum.

Önümüzdeki yoğun programın ardından takımla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğim. Teşekkürler.