Geçen sene Baltimore Ravens hücumunun en büyük sorunu üçüncü down’larda varlık gösterecek bir hücum oyuncusunun azlığıydu. Dennis Pitta’nın serbest kalması ile bu sorun 2014’te artacağa benziyordu fakat Ravens, yıldız tight end ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı.
Jason La Canfora’nın ilk olarak duyurduğu anlaşmanın yıllık bedeli 6,5 milyon dolar. La Canfora anlaşma sağlanmadan önce Perşembe günü de tarafların anlaşmaya çalıştıklarını duyurmuştu. Pazartesi günü ise serbest kalan oyuncuların belirlenmesi için son gün.
Birçok insan Pitta’nın, 2012 yılında 669 yard ve 61 pas yakalayıp, 7 TD yaptıktan sonra 2013 yılında bir patlama yapacağına inanıyordu ki Pitta Haziran’da belinden bir sakatlık geçirdi ve neredeyse 2013 sezonunu kaçırdı diyebiliriz.
Başarılı tight end sakatlığından erken dönmeyi başardı fakat Aralık’ın başlarına kadar oynatılmadı. Pitta geçtiğimiz sezon toplamda dört maçta oynadı, 169 yard ile 20 pas yakaladı ve bir TD yaptı. Pitta, 16 maçta da oynasaydı, muhtemelen üzerine koyarak 2012’den daha iyi bir sezon geçirecekti.
Görünüşe bakılırsa Baltimore, uzun yıllar Pitta ile devam etmeyi düşünüyor.
Öte yandan bu anlaşmaya en çok sevinenlerin başında Joe Flacco geliyor. Flacco, Ravens ile Super Bowl XLVII’u kazandıktan sonra 2013’te çok zorlanmıştı çünkü çok önemli iki silahını kaybetmişti: Anquan Boldin, 49ers’ın yolunu tutarken, Pitta sakatlığa kurban verilmişti.
Ravens, Pitta ile anlaştıktan sonra iç transferde tüm dikkatini sezonun ortasında takasla Jaguars’dan aldıkları tackle Eugene Monroe’ya yönlendirdi.

 Yazan: Nazlı Hilal Kaya