Arizona Cardinals geçen sene 10-6’lık bir galibiyet mağlubiyet derecesi alırken, NFL genelinde pas defansın da 14. ve koşu defansın da birinci sırayı almıştı. Bu sağlam defanslarının arka bloğunda Patrick Peterson ve Tyrann Mathieu vardı. Bu sene playoff yapmayı hedefleyen Arizona, işte bu sağlam defanla yetinmedi ve üstüne New York Jets’in yıldız CB’yi Antonio Cromartie’yi de kadrosuna kattı.
29 yaşında olan ve CBS Sports’un en iyi free agent’lar listesinde 22.sırada bulunan Cromartie, her ne kadar geçen sene pek başarılı bir sene geçiremediyse de 2012 sezonundaki istatistiklerine göre Arizona’da iş yapabileceğine güvenilerek transfer edildi.
Kalçasında ki problemden dolayı geçen sene sıkıntı yaşayan Cromartie için sezon sonu herhangi bir ameliyata gerek görülmemesi, bu yıldız oyuncunun sağlam olduğu yönündeki görüşleri kuvvetlendiriyor.
Öte yandan daha önce Darrelle Revis, Aqib Talib, Dominique-Rodgers Cromartie ve Vontae Davis gibi oyuncularla anlaşamayan ve onları elinden kaçıran Jets’in, head koç Rex Ryan’ı pek memnun ettiği söylenemez. Elinde bir tek, o da bocalayan CB Dee Milliner’in olan New York takımının bu sene ki draft’ta ilk turlarda bu pozisyona bir oyuncu seçmesi artık kaçınılmaz gibi gözüküyor.

 Yazan: Haluk Onaran