NFL draft’ına hala iki ay var ki bu hangi quarterback’in önce seçileceğini tartışmak için iki ayımız var demektir. Favorilerin başında gelen isim Central Florida’dan Blake Bortles, her şeyin  önümüzdeki günler veya haftalar içinde değişeceğini düşünüyor.
Ne olursa olsun şu bir gerçek: Bortles, Johnny Manziel, Teddy Bridgewater ve Derek Carr dörtlüsünden biri  NFL combine’a katılmış ilk round seçimi olacak. Son yıllarda bu konuda bir istisna oldu; yüksek profilli passer’lar combine’da çok az etkili oldu ve pas yeteneklerini profesyonel günlerine sakladılar.
Bortles katıldığı bir televizyon programında combine deneyimi hakkında ve pas atma kararı hakkında konuştu.
“Takımlara burada mücadele etmek için olduğumu göstermek istedim.Toplantı odasında oturup onlara ben mücadeleci biriyim her şekilde mücadeleye varım ama bugün pas atmak istemiyorum çünkü bu rahatsız edici bir durum demek çok zordu.”
“Bence pas atmak için insiyatif almak Indianapolis’teki combine’da benim kim olduğumu göstermek ve iyi bir ilk izlenim bırakmak adına önemli bir şanstı. Bu benim için önemliydi be gerçekten zevk aldım.”
Bortles ayrıca tanımadığı receiver’lara top atmanın combine’ı yapmamak için yeterli bir sebep olduğu fikrini kabul etmiyor.
“Diğer çocukların neden pas atmadıklarını gerçekten anlamıyorum. Her quarterback bazı zorluklarla karşılaşır. Kimse o receiver’ları tanımıyor. Hepsi farklı hızda koşuyor, oraya çıkıp değişik açılarla sahayı kat ediyorlar ve bunun gibi şeyler ama herkes bu durumlarla yüzleşmek zorunda. O yüzden bu durumu anlamıyorum. Bu sizin mücadeleci ruhunuzu göstermek için bir şans. İyi bir drop yapıp topu istediğiniz yere gönderirseniz bu iyi bir izlenim vermeye yeterlidir ve ben de sahada buna odaklandım.”
Yazan: Kerem Yılmaz