New York şehrinin iki takımının Dominique Rodgers-Cromartie’yi kapma savaşını Giants kazandı. Dominique Rodgers-Cromartie hem Jets hem de Giants yetkilileri ile görüştükten sonra tercihini Giants lehine kullandı.
Jason La Confora’nın haberine göre, Giants, geçen sene Denver de başarılı bir sezon geçiren yıldız cornerback ile beş yıllığına 39 milyon dolar ve bunun da 14 milyon doları garanti olmak üzere anlaştı.
27 yaşındaki Dominique Rodgers’ın, Denver’ın Aquib Talib ile anlaşmasından sonra takımdan kesileceğine garanti gözüyle bakılıyordu. Denver’de ki ilk senesinde 13 maçta ilk 11’de başlayan DRC,  kariyerinde ki 19 interception’nun üç tanesini bu forma altında yaptı. İşin enteresanı yaptığı bu üç interception’un bir tanesi bu seneki takım arkadaşı olan Eli Manning’e karşı oldu.
Dominique’in Giants’a gelmesinden en çok mutluluk duyacak kişiler arasında Eli Manning’in yanında onun Arizona da oynarken ki takım arkadaşı ve 2009 da beraberce Pro Bowl’a seçildikleri Giants’ın safety’si Antrel Rolle olacak.
Bu arada Darell Revis’i New England’a kaptırdıktan sonra free agent piyasasında ki en değerli cornerback’i de alamayan Jets koçu Rex Ryan bakalım oynatmak istediği savunma sistemindeki “strong pres-man cornerback” eksikliğini nasıl gidereceği de büyük merak konusu.

 Yazan: Haluk Onaran