New England Patriots’ın eski yıldızı Aaron Hernandez’in sıkıntılarına şimdi de fiili şiddet suçlaması eklendi. WHDH-TV’nin haberine göre Bristol bölge şerifi ofisi, 24 Şubat tarihinde Hernandez’in hapishanede karıştığı kavga sebebiyle, hakkında saldırı ve yaralama suçlamasıyla dava dilekçesi hazırladı.
Şerif Thomas Hodgson kavga hakkında bir iç soruşturma yapılacağını söyledi. Ayrıca olayı incelediklerinde diğer hükümlünün suçlanmasına gerek görmediklerini belirtti. TMZ’nin haberinde Hernandez’in kelepçeli olmadığı ve diğer mahkumu “iyice benzettiği” yazıldı. Yine aynı habere göre diğer mahkum dayak esnasında halen kelepçeliydi.
Hodgson “Sadece bir kavga olduğunu teyit edebilirim. Konu resmi olarak soruşturulduğu için size daha fazla detay veremem” demekle yetindi.
Hernandez’in Şubat ayı sonunda kaldığı hapishanede tecrite alınacağı ve burada en az bir ay kalacağı söylenmişti.
Şerif ofisinin şikayeti sonrası, hâkimin duruşma yapılmasına gerek görüp görmeyeceğine dair kararı bekleniyor.
Hernandez, Odin Lloyd’in öldürülmesinden şüpheli sıfatıyla 26 Haziran 2013’den beri cezaevinde bulunuyor. 24 yaşındaki eski Patriots tight end’i bu olayla ilgili olarak, birinci dereceden cinayet de dahil olmak üzere toplam altı suçlama ile karşı karşıya.
Yazan: Onur Özkol