Minnesota Vikings head koçu Mike Zimmer, bu hafta içinde eğer Matt Cassel Minnesota’da devam etmek isterse onu takımda görmek isteyeceklerini açıklamıştı. Görünüşe bakılırsa Matt Cassel ise dünden razıydı.
31 yaşındaki QB, Vikings ile 10 milyon dolar değerinde iki yıllık bir anlaşma imzaladı. Cassel, 2013’de Minnesota ile isterse iki seneye uzatabileceği bir yıllık bir anlaşma imzalamıştı.
Cassel, eğer o sözleşmesiyle Minnesota’da devam etmek isteseydi, 2014’de Minnesota ona 3,7 milyon dolar ödeyecekti fakat başka bir yol seçti ve serbest kaldı.
Matt Cassel serbest kalmasına kaldı ama sonrasında Minnesota ile tekrar masaya oturdu ve ona sezon başına ortalama beş milyon dolar getirecek iki yıllık bir anlaşma imzaladı. Cassel’ın anlaşması ise Chad Henne’nin Cuma günü Jacksonville ile imzaladığı sekiz milyon dolar değerindeki iki yıllık anlaşmayı hatırlatmıyor değil. Cassel da Henne de takımları için kalıcı çözümler değil fakat iki takım da 2013 yılında en iyi verim aldıkları QB’lerinin takımda kalması gerektiğini hissetti ve yeniden masaya oturdu.
Cassel, 2013 de Minnesota’da 3-3 derecesiyle altı maç oynadı. Cassel’ın oynamadığı diğer maçlarda ise Vikings’in derecesi 2-7-1 idi.
Böylece tecrübeli oyuncu Vikings kadrosundaki tek QB olan Christian Ponder’ın yanındaki yerini aldı, hem de eskisinden daha iyi bir sözleşme ile.
Yazan: Nazlı Hilal Kaya