New England Patriots, Tampa Bay Buccaneers’tan ayrılan yıldız cornerback Darelle Revis ile kontrat konusunda anlaşmaya vardıktan sonra şimdi de defensive back piyasasında da büyük bir hamle daha yaptı.
ESPN’in haberine göre Patriots, Seattle Seahawk cornerback’i Brandon Browner ile üç yıllığına 17.5 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı. Ligin yasaklı madde kullanım kurallarını ihlal ettiği için bir yıl uzaklaştırılmadan dönmüş olsa da bu sezonun ilk dört maçıdna oynamayacak ve sonraki dört maç için de kendisine ödeme yapılmayacak.
Fakat Browner yeni takımıyla yine de mutlu görünüyor. Browner, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda; “Bugün New Englan Patriots takımının yeni oyuncusu olduğumu söylemekten dolayı gurur duyuyorum. Beni bu efsane takımın bir parçası yaptıkları için onur duyuyorum ve bu fırsat için müteşekkirim. NFL’e geldiğimden beri gösterdiğim aynı tutku ile kendimi işime adayarak Patriots’a faydalı olmayı amaçlıyorum. Seattle Seahawks’a organizasyonuna da  bana şans verdikleri ve rüyalarımı gerçekleştirmem için bana fırsat sundukları için teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Ben ve ailem için yapılan her şey için teşekkür ederim. Ben gerçekten şanslı bir insanım.”

Eğer işler yolunda giderse, off-season’da Aqib Talib’i kaybeden Patriots, Brownver ve Revis ile NFL’in en iyi cornerback ikililerinden biri oluşturdu diyebiliriz.

 Yazan: Kadir Kerem Yılmaz