Bütün NFLTR okuyucularına selamlar. Bundan önceki yazımda takımım Bilgi Hunters ile ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğimi söylemiştim. 15 Mart’ta A grubunun iki galibiyet alan iki takımı arasında oynanan çekişmeli maç sonucunda gülen taraf 15 – 8’lik skorla Bilgi Hunters oldu. Hunters takımı bu sonuçla yarı finale çıkmaya hak kazandı.

Öncelikle arka arkaya beşinci yılında da yarı finale çıkan arkadaşlarımı kutlarım ve Hunters organizasyonunda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Yalnızca ÜniLig’de mücadele etmesine ve takımdan her sene giden yıldızlarına karşın bu başarıyı elde etmesi eminim herkesin yüzünü güldürüyordur. 15 Mart Cumartesi günü, yine bir gecikmeyle saat 15.00 sularında, Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’nde oynanan ve Bilgi Hunters’ın 15-8’lik üstünlüğüyle sonlanan Boğaziçi Sultans karşılaşması herkes tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu. Son şampiyon Bilgi Hunters, karşısında son mağlubiyetini şampiyonluğundan önceki sene finalde aldığı Sultans takımına karşıydı. Üniversiteler Süper Ligi’nin en çekişmeli maçlarından biri olacağı öngörülen maç, tam da tahmin edildiği gibi oldu. İki ekipte maçı kazanmak için son saniyeye kadar elinden geleni yaptı. Bu keyifli maç, güneşli ve güzel bir günde iki takım taraftarlarının da tribünleri doldurmasıyla daha da keyifli hale geldi diyebilirim.

Maça geçersek, para atışı sonrasında oyun Sultans takımının hücumuyla başladı. Birkaç first down alarak maça iyi başlayan Sultans, Bilgi endzone’una 40 yarddan uzun bir pas denemesi gerçekleştirdi, ancak Bilgi Üniversitesi’nin #61 numaralı safetysi bu oyunda interception yaparak topu kendi ofansına geçirdi. Bilgi hücumu maça etkili başlayamadı. Maç boyunca Sultans’ın bol blitz’li savunması, Kırmızı-Siyahlılar’ın koşu oyunlarına izin vermedi. Ancak, ilk periyotun sonuna doğru Bilgi Hücumu belki de maçtaki tek başarılı drive’ını gerçekleştirdi. Ancak öncelikle #23 numaralı Batuhan Yılmaz’ın end-zone’a giren topu hakem kadrosu tarafından 1 yardda durduruldu. Daha sonra Hunters’ın Qb’si #9 Barış Ekin Yılmaz’ın yaptığı başarılı sneak oyununda da verilmeyen touchdown sonrası, Hunters ekibi bu mesafeden cezalar alarak 30 yarda kadar geriledi.

Hakemlerle ilgili herhangi bir şey söylemeyeceğim. Gergin geçen bir maçtı ve hakem kadrosu iki tarafa da tartışmalı kararlar verdi (Forumda daha sonra paylaşacağım videoda Bilgi Hunters’ın #53 numaralı Offensive Line oyuncusunun yaptığı cut-block sonucunda hala anlam veremediğim şekilde 30 yard ceza alması ve yapılan touchdown’ın iptal edilmesi, böylesine çekişmeli maçta biraz düşündürücüydü. Kimse yanlış anlamasın videosu olduğu için ve örnek teşkil etmesi için bu pozisyondan bahsediyorum. Kesinlikle bizimde lehimize de verilen yanlış kararlar oldu maç içinde).  Bunun üzerine field goal vurmayıp dördüncü hakkını kullanan Hunters bu başarılı drive’ında sayıya ulaşamamış oldu. İlk yarının sonlarına yaklaşılırken Boğaziçi ofansı, first down’lar alarak ilerledi ve endzone’a yaklaşık 10 yard kala oynadıkları pas oyununda başarılı oldular ve maçın ilk sayısını kaydettiler. PAT vurmayıp ekstra oynamayı tercih eden Mavi-Beyazlılar bu oyunda da başarılı oldular ve skoru ilk yarı bitmeden 8-0’a getirdiler. İlk yarı bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarı Bilgi Hücumuyla başladı. Daha yarının hemen başında Bilgi Ofansı, #23 numaralı oyuncusu Batuhan Yılmaz’la sayıya ulaştı. Uzun soluklu bir koşu oyunuyla sayıya ulaşan Hunters yine Batuhan’ın yakaladığı kısa bir pasla ekstrayı da sayıya çevirdi ve maça ortak oldu. Maç 8-8 ilerlerken iki takımın savunması da muazzam oynayarak uzun süre sayıya izin vermedi. Bilgi Üniversitesi maç boyunca interception atmazken, Boğaziçi Üniversitesi toplamda dört interception ile sonuçlanan pas denemesi gerçekleştirdi. Bilgi ofansı maç boyunca Sultans defansını koşu oyunlarıyla geçmeyi denedi ancak çoğu zaman başarılı olamadı. Sultans takımı ise oyun kurucularının koşularıyla ve orta seviye paslarıyla first down’lar almasına rağmen bu dakikadan sonra sayıya ulaşamadı. İki takımın maç boyunca savunmaları çok etkili oyunlar gerçekleştirdi. Maçın üçüncü periyotunda ilginç bir pozisyon yaşandı. Sultans’ın #9 numaralı oyun kurucusunun attığı pas, kendi receiver’ının ayağına çarparak oyunda kaldı ve Hunters linebackerı #55 numaralı Talat Nural tarafından tutuldu. Top yine Hunters hücumuna geçti.  Bunun dışında aynı periyot içinde Bilgi takımının #59 numaralı safetysi Sinan Emin Erdem’in yaptığı interception Sultans takımının iyice moralini bozdu.

Son periyotta hücuma giren Hunters yaklaşık 50 yardlık yaptığı bir koşu oyunu sonunda yine Batuhan’ın ilerleyişiyle Sultans bir yardına geldi ve buradan #2 numaralı oyuncusu İbrahim Shehu’yla touchdown’a ulaştı. Sayı sonrası PAT’ı da başarıyla kullanan Bilgi skoru 15-8’e getirdi. Bu dakikalardan sonra Sultans ofansı iyice yüklenerek Bilgi’nin üzerine gelmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Boğaziçi’nin punt atışı sonrasında topu elinden kaçıran #2 İbrahim Shehu maçın bitmesine iki dakika kala topu tekrar Sultans’a verdi. Topu alan Sultans, maçın bitmesine bir dakika 40 saniye kala yine uzun bir pas denemesi gerçekleştirdi ancak Bilgi Hunters’ın #61 numaralı safety’si bir kez daha interception yaparak topu takımına kazandırdı. Bu dakikadan sonra Hunters takımı first down alamadı ve punt vurmak zorunda kaldı. Bu punt vuruşu sırasında Mavi-Beyazlıların Bilgi punter’ına vurması sonucunda top yine Hunters hücumuna geçti ancak Bilgi hücumu yine punt vurmak zorunda kaldı. Boğaziçi takımı 20 saniye kala 40 yardlık başarılı bir pas oyunu gerçekleştirdi ve Hunters endzone’una 7-8 yardlık mesafesine geldiğinde süre bitti ve bu keyifli maç 15-8 Bilgi Hunters’ın üstünlüğüyle son buldu. İki takımda harika bir oyun çıkardı ancak Siyah-Kırmızılılar sahadan istediğini alan taraf olarak beşinci kez arka arkaya yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Maç boyunca centilmen bir oyun sergileyen Sultans ekibine teşekkürler.

Önceki yazımda Bilgi secondary’sinin yaşadığı problemlerden söz etmiştim. Ancak önceki maçlarda yaptıkları hataları bu maçta tekrarlamayarak maçın kazanılmasında etkin rol oynadılar.  Sezonumuzu bir kez daha Mayıs ayına taşıdığımız için çok mutluyuz. Yarı finaldeki rakibimiz, C grubundaki maçların tamamlanmaması nedeniyle belli değil. Önümüzdeki günlerde Bilgi Hunters ile ilgili yazmaya devam edeceğim. Okuyanlara teşekkürler.