2014 NFL Draftı’nda üst sıralardan seçilmesi beklenen quarterback’ler için Çarşamba günü büyük bir gün olacağa benziyor. Draft’ta üçüncü sıradan seçim yapacak olan Jacksonville Jaguars dört yıldız adayı oyun kurucu ile bireysel olarak görüşecek.
Jacksonville Jaguars’ın görüşeceği isimler arasında Texas A&M’den Johnny “Football” Manziel, Louisville’den Teddy Bridgewater, Fresno State’den Derek Carr ve Illinois’dan Jimmy Garoppolo bulunuyor.
Üçüncü sıradan quarterback seçmesine kesin gözüyle bakılan Jaguars, aynı gün yüksekten gitmesi beklenen üç oyuncuyla daha görüşecek. Bu isimler ise Buffalo linebacker’ı Khalil Mack, Auburn tackle’ı Greg Robinson ve UCLA linebacker’ı Anthony Barr.
NFL çevrelerind üçüncü sıradan Jaguars’ın Manziel ya da Bridgewater’ı seçmesi beklenirken, son günlerde Khalil Mack’in ismi de üçüncü sıra için anılmaya başlandı. Her ne kadar Jags, geçen sezon ikinci sıradan tackle Luke Joeckel’ı seçmiş olsa da Pat Kirwan başta olmak üzere kimi yazarlar Greg Robinson’ın da yolunun Jacksonville’e düşebileceğini söylüyor.
Tüm tahminlere rağmen, Jacksonville’in en çok ihtiyacı olduğu oyuncunun bir quarterback olduğu bir gerçek. Üç yıl önce ilk turdan seçilen Blaine Gabbert, San Francisco 49ers’a gönderilirken elde kalan diğer QB Chad Henne’nin uzun vadede bir çözüm olmadığı da bir gerçek.
Görünen o ki büyük ihtimalle Mayıs ayında gerçekleşecek olan draft sonrası Blake Bortles, Johhny Manziel, Teddy Bridgewater, Derek Carr ya da Jimmy Garoppolo’dan birini Jaguars formasıyla göreceğiz.

 Yazan: Kaan Özaydın