NFL’in en iyi running back’lerinden biri olarak anılan Chris Johnson ile Tennessee Titans’ın yolları sonunda ayrıldı. Titans, Cuma günü Johnson’ı serbest bırakıldığı kponusunda bilgilendirdi. CJ2K lakaplı yıldız oyuncunun serbest bırakılması haftalardır gündemdeydi ancak Titans son ana kadar bir takas fırsatı kovalıyordu.
Titans genel menajeri Ruston Webster yaptığı açıklamadı, “Organizasyon olarak Chris’e Titans’a yaptığı tüm katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Chris, bize unutulmaz birçok anı kazandırdı, takım tarihinin rekorlarını kırdı ve takımla geçridiği altı yıllık kariyerinde oldukça istikrarlıydı..” dedi.
Webster, “Geride bıraktığımız haftalarda Chris’in menajeri Joel Segal ile açık bir diyaloğumuz oldu ve bu süreç boyunca gösterdikleri sabır ve profesyonellik için onlara teşekkür ediyorduz. Chris’i takas etmeye çalıştık ancak bunu başaramadık. Chris’e kariyeri için en iyisini diliyoruz ve bizimle geçirdiği altı sezon için ona teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
2008 NFL Draftı’nın 24.sırasından Titans tarafından draft edilen Chris Johnson, o dönemde bu kadar yüksekten draft edilerek herkesi şaşırtmıştı ancak çaylak sezonunda 1,228 yard koşu dokuz touchdown’a imza atarak NFL çevrelerine kendini kanıtlmıştı.
Yıldız oyuncu ikinci yılında 2,006 yard koşup (yakaladığı paslarla beraber 2,509 yard) yılın en iyi hücum oyuncusu seçilmiş ve adını bir sezonda 2,000 yard barajını geçen ender oyuncular arasına yazdırmıştı.
Kariyerinde her sezon 1,000 koşu yardı barajını geçen Chris Johnson’ın şimdi free agent olarak birçok takımı peşinden koşturması bekleniyor. Yıldız oyuncunun şampiyonluk şansı için ücretinde indirime gidip iddialı bir takım ile anlaşması da gündemde.
Tennessee Titans ise CJ2K ile yollarını ayırarak salary cap’lerinde altı milyon dolarlık bir boşluk yaratmış oldu. Johnson, eğer takımdan kesilmesiydi, 2014 sezonunda sekiz milyon dolar kazanacaktı.

 Yazan: Kaan Özaydın