NFL’de running back’lerin değer kaybı devam ediyor. Cuma günü Radio City Music Hall’da Tennessee Titans’ın Bishop Sankey’i 54.sıradan seçmesi ile NFL draft rekoru kırıldı. 2014 NFL Draftı, NFL tarihinde en uzun süre running back’in seçilmediği draft oldu.
Sankey basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Harika hissediyorum. Yanlarına gittiğimde tüm koçlar, herkes harikaydı. Kesinlikle gitmek istediğim yerdi. Ayrıca listeden ilk seçilen running back olmak da bir lütuf. Şimdi oraya gitmeye ve işe koyulmaya hazırım” dedi.
Cincinnati Bengals, geçtiğimiz sene draft’ta Giovani Bernard seçimiyle çıta 37. sıraya kadar gerilemişti. Running back’lerin serbest düşüşü serbest oyunculara ödenen kontratların geçen sezonlara göre oldukça düşük kalması ile devam etmekte.
2013’de Sankey 320 oyunda Washington Huskies takım rekoru olan 1870 yard koştu ve 20 touchdown yaptı.  Kolej futbolunda en iyi running back’e verilen Doak Walker ödülünde de finale kaldı.
Cuma akşamı Sankey seçilene kadar kicker and punter dışında tüm poziyonlardan en az birer oyuncu seçilmişti…
Sankey’nin ardından ikinci turda Cincinnati Bengals, Jeremy Hill’i, San Francisco 49ers ise Carlos Hyde’ı seçti. Draft’ın toplamında ise 256 oyuncu seçilirken bunların 19’u running back oldu.
Yazan: Onur Özkol