2014 NFL Draftı’nın ilk bombasını patlatan takım Jacksonville Jaguars oldu. Uzun yıllardır oyun kurucu sıkıntısı takım, ismi ilk sıra için anılan quarterback Blake Bortles’ın üçüncü sıraya düşmesiyle birlikte fırsatı tepmedi ve genç yıldız adayını kadrosuna kattı.
Tarz olarak Pittsburgh Steelers’ı üç defa Super Bowl’a taşıyıp ikisinde şampiyon yapan Ben Roethlisberger’a benzetilen Bortles’ın quarterback sıkıntısı çeken bir başka takım olan Houston Texans tarafından ilk sıradan seçilmesi bekleniyordu.
Draft öncesinde Jaguars’ın QB olarak Johnny Manziel veya Teddy Bridgewater’ı seçmesi bekleniyordu ancak şuanda Florida ekibi takımın uzun yıllar boyunca yüzü olmasını beklediği bir ismi seçmiş gözüküyor.
Geçtiğimiz sezon draft’ta bir QB seçmeyerek taraftarların Blaine Gabbert ve Chad Henne’nin performansları ile saç baş yolmasına sebep olan Jaguars genel menajeri David Caldwell ise bu seçimden en çok mutlu olan isimlerin başında geliyor. İki yıldır Gabbert ve Henne arasında gidip gelen QB pozisyonu için Caldwell’ın geçen sene doğru ismi beklediği konuşuluyordu. Şayet Jaguars uzun süren taraftar baskılarına rağmen Tim Tebow’u takıma katmama konusunda da diretmişti.
Şimdi ise üçüncü sıradan seçilen Blake Bortles’ın uzun süredir güzel günlere hasret kalan Jaguars camiasını düzlüğe çıkartması bekleniyor. Ancak takımın bir numaralı wide receiver’ı Justin Blackmon’ın aldığı ceza sebebiyle 2014 yılını kaçırma ihtimali olması, bu sene running back pozisyonunu tüm kariyerini Minnesota Vikings’te yedek olarak geçiren Toby Gerhart’ın devralması ve hücum koçlarının da görece tecrübesiz bir isim olan Jedd Fisch olması Bortles’ın işinin hiç de kolay olmayacağını gösteriyor.
Yazan: Kaan Özaydın