Uzun bir aranın ardından gene birlikte olmanın mutluluğu içinde NFL Draftı’nın hemen arifesinde buluşuyoruz. Artık sezon bittiğinden beri süregelen, Combine ve Pro Day’lerle birlikte daha da artan sorular cevaplarını bulmak üzere. “Kim birinci seçilecek?”, “Takımım kimi alacak?” gibi cevabının bilinmediği soruların belki de hiç beklenmedik bir şekilde sonuçlanacağı bir draft bizi bekliyor. Chargers’ın kimleri seçme olasılığının yüksek olduğunu konuşmadan önce her San Diego’lunun yıllardır “Daha kötüsü olsun da bunu unutsunlar.” diye düşündüğü fakat Jamarcus Russell ile bile unutulmayan Ryan Leaf rezaletini başından atmak için ilk sıralardan seçilne quarterback’lerin sonunun kötü bitmesini dilediğini söyledikten sonra, Jadeveon Clowney ve Johnny Manziel’e birincilik yarışında iyi şans dileyelim.

Chargers’ın neler yapabileceğine gelecek olursak, GM Tom Telesco bu yıl da önceki yıl olduğu gibi (ki önceki yıl gayet başarılı bir draft sınıfı seçilmişti, hiç değilse şimdilik) kafasında belli bir stratejinin olmadığını, masada diğerlerinin çok önünde gözüken bir oyuncuyu görürlerse atlayabileceklerini, yoksa takımın gereklerinin doldurulacağını söyledi. Tabii yılın çaylak hücum oyuncusunu seçtiği konusunda iddialı bir açıklama yapmadı, “Bizde ego olmaz!” tarzı bir kahve lafı da söylemedi, ama biz Chargers taraftarının Keenan Allen ile gurur duymak için her türlü nedeni var. İlk tura geçmeden önce; In Tom Telesco we trust!

Geçen yıl takımın en büyük sıkıntısının cornerback pozisyonu olduğunu söylemeye gerek yok. Bu off-season’da adeta bir parazit gibi ilk yılında ne kadar kötü olduğunu beynimize kazıyan ve takıma yapışan Derek Cox gönderildi. Her ne kadar ondan kurtulmuş olsak da, bu cornerback pozisyonunda yardıma ihtiyaç duyduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Darqueze Dennard gibi daha erken seçilmesi beklenen oyunculara Chargers’ın trade dışında ulaşamayacağını düşünecek olursak, 25 numarada kalırsa bence Kyle Fuller veya Bradley Roby kalacak. Her ne kadar bazıları buraya bir WR’ın gelebileceğini söylese de bu oldukça derin draft’ta birçok iyi WR bulunuyor ve Keenan Allen’ın üçüncü turda seçildiğini düşünürsek onları daha sonra almak pek imkansız değil. Corner dışında mantıklı olan bir pozisyon bana göre nose tackle. Koşu oyununda taraftarını sinir küpü haline getiren Chicago Bears’ın Timmy Jernigan’ı alması durumunda Chargers için en mantıklı oyunculardan birisi Louis Nix III. Hele bu off-season’da Cam Thomas’ı Pittsburgh’a kaptırdıktan sonra. Sonuç olarak ben ilk turda Chargers trade yapmazsa Kyle Fuller, Bradley Roby veya Louis Nix’den birisini alacağını düşünüyorum.

Takımın gereksinimlerine genel olarak bakarsak CB, NT, G, LB, WR, ve DE. Bunların içinde en çok ihtiyaç olanlar ise CB, NT ve WR gibi gözüküyor. İlk üç turda bunların alınması muhtemel. Draft’ta ilerledikçe çizgilerdeki derinlik artıyor bu nedenle DE ve G, hatta bir T bile 4-5. turlarda alınabilir. LB ise aralarda bir yerde bulunur ve seçilir diye düşünüyorum. Yedi adet seçimi bulunan Chargers bir seçimini de best player available mantığıyla kullanabilir veya derinlik gerektiğinden bir çizgi oyuncusu veya bir cornerback daha seçebilir. Ayrıca takımın special team’lerde büyük bir oyun ortaya çıkartamaması nedeniyle seçilecek WR veya CB’lerden birisi hızlı, buralarda kullanılabilecek birisi olmalı. Hem de WR derin oyunlarda hızlıca defansın arkasına geçebilen hızlı birisine gerek duyulduğundan buralarda kullanılabilecek bir profil oluşturuyor.

Yani takımın etkili bir draft geçirmesini her takımın taraftarı gibi ben de bekliyorum. Sonuç olarak buralarda geleceğin temelleri atılıyor ve Tom Brady’nin, Russell Wilson’ın draft’ta ne kadar sonradan seçildiğini düşünecek olursak, her seçim kritik. Bol takaslı, bol aksiyonlu (ne kadar olabilirse) bir draft diliyorum. Sonuçlardan sonra görüşmek üzere…