Bilindiği üzere NFL’de yıllardır süregelen bir “neden Los Angeles gibi büyük ve popüler bir şehrin NFL’de takımı yok?” sorunsalı mevcut. herkes eninde sonunda LA’den bir takımın lige dahil olacağını düşünse de görünen o ki tartışmalar kolay kolay bitmeyecek.

Konuya dair olarak görüş belirten isimlerden biri de Miami Dolphins’in sahibi Stephen Ross. Wall Street Journal’dan Kevin Clark’ın haberine göre, geçtiğimiz hafta içinde Pensilvanya’da NFL yöneticileri ve koçlarının bir araya geldiği bir sempozyumda konuşan Ross, önümüzdeki beş yıl içinde Los Angeles şehrinin NFL’de temsil edileceğinden emin olduğunu söyledi.

Ross’un sözleri Dolphins taraftarları arasında “Acaba takım LA’mi taşınıyor?” sorusunu akıllara getirse de – en azından – bu aşamada herhangi bir endişeye gerek yok çünkü Ross’un şu anda böyle bir niyeti yok ve bunun da ötesinde böyle bir hareketin çok mantıklı bir yanı yok.
Los Angeles devasa bir pazar olabilir ancak Miami’nin de büyüklük ve popülarite olarak LA’den geri kalır bir yanı yok. Ayrıca Miami’deki ünlü kişi profili ve bunların Ross ile olan yakın arkadaşlıkları da takımın Miami de kalması için başka bir etken.
Tüm bunların üstüne Amerikan futbolunun Florida’daki popülerliğini de eklediğiniz zaman, Miami’nin Dolphins takımı için ideal lokasyon olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. İhtiyaç olan şey ise 70’lerin efsane takımının eski şaşaalı günlerine dönmesi için gereken hamleleri yaparak yine üst sıralara oynaması. Ancak tabi ki bunu yapmak söylemesi kadar kolay değil ve bu yüzden taraftar desteğini kaybeden bir Dolphins takımının eninde sonunda Los Angeles’in parlak ışıklarına ve futbol hasretine teslim olması ise kaçınılmaz olabilir.
Yazan: Serhat Diker