Houston Texans koçu Bill O’Brien yaptığı açıklamada, 2014 NFL Draftı’nda quarterback tercihini  Derek Carr’ın lehine kullanmamasının, abisi David Carr’ın yedi sene evvel Houston şehrinde yaşadıkları ile alakalı olmadığını söyledi.
Derek Carr dahil, draft’tan seçilebilecek altı quarterback’i değerlendirmeye alan Houston, tercihini 4 turda (135. Sıra) Tom Savage lehine kullandı. Derek Carr’ın çok iyi ve zeki bir oyuncu olduğunu, uygun fizikte ve çok isabetli paslar atabildiğini söyleyen O’Brien, eğer seçilmiş olsaydı onu Houstan’da çok iyi ağırlayacaklarını da sözlerine ilave etti.
2002 NFL Draftı’nda birinci sıradan Houston tarafından seçilen David Carr ise gösterdiği performans ile beklentilerin çok uzağında kalırken, Houston’daki beş yıllık kariyerinde 250 defadan fazla sack olarak kötü anılara sebep olmuş ve daha sonraki kariyerini hep yedek olarak geçirmişti.

Bu yılki draft’ta Derek Carr’ın ikinci tura kalmasıyla, Houston’ın onu seçmesi yapılabilecek en mantıklı tercih olarak görülüyordu.

 Yazan: Haluk Onaran