Cleveland Browns genel menajeri Ray Farmer bu hafta günü takımın veteran quarterback’ler Vince Young ve Tyler Thigpen ile anlaşma imzaladığını duyurdu.

Her iki oyuncu da Browns’ın Salı günü başlayan üç günlük mini kampına katıldı. Farmer hafta başında, geçen sene ligde yer almayan Young’ın nasıl performans göstereceğini görmenin en iyi yolunun bu mini kamp olacağını söylemişti.

>Browns’ın bu sezon as quarterback oynayacak ama diz ameliyatını henüz atlatan Brian Hoyer’ı yedekleyecek tecrübeli bir oyuncuya ihtiyaçları vardı; Hoyer dışında kadrodaki tek QB, geçen sezon bu pozisyonda sıkça yaşanan sakatlıklardan sonra sezonun sonuna doğru kadroya dahil edilen Alex Tanney idi.

Young, Packers’ın 2013 hazırlık sezonunda kadrosunda bulunmuş olsa da NFL’de normal sezonda en son 2011 yılında Eagles ile yer almıştı. Thigpen de 2012 yılında Buffalo ile dört maça çıkmıştı. Her ikisi de ofansif koordinatör Kyle Shanahan’ın kullandığı sahte koşu oyunlarına uygun isimler. Thigpen altı sezonda toplam 29 maça çıktı, %54 başarılı pas oranı ile 21 touchdown ve 18 interception yaptı.

2006 NFL Draftı’nın üçüncü sırasından Tennessee Titans tarafından seçilen ve o sezon yılın çaylağı olan Vince Young’ın üç sezon sonra NFL’e geri dönmesi, büyük ihtimalle onu yeni sezonun en yakından takip edilecek oyuncularından biri yapacak.

Yazan: Onur Özkol