2013 yılında Carolina Panthers ile yollarını ayıran Jimmy Clausen’in uzun süren sessizliği Chicago’nun onu kadrosuna katması ile bozuldu. Görünen o ki Clausen, Bears koçlarını iyi etkilemiş.
Mini-kamp’a beş tane quarterback ile giden Bears, geçtiğimiz Perşembe günü Jerrod Johnson ile yollarını ayırdı. Fakat sezon başına kadar bir QB’i daha takımdan göndermek zorundalar. As kadroda Jay Cutler’ın olacağını gün gibi aşikar fakat yedekleri olarak kimin kalacağına karar vermek zorundalar. Clausen, Jordan Palmer ve yeni katılan David Fales arasındaki rekabette öne çıkan isim ise Clausen.
Head koç Trestman, ESPN Chicago’ya yaptığı açıklamada “Kadro meselesi üzerinde biraz daha uğraşmamız gerekecek gibi. Jimmy’nin yetenekli olduğunu kabul etmek gerek ve takım için çok yararlı olacağı kanaatindeyim. Umuyorum ki bizimle yola devam edecek.” diye konuştu.
Clausen, 2010 NFL Draftı’nda Panthers kadrosuna dahil olmuştu. Takım ondan çok umutluydu fakat olmadı. Panthers, bir sonraki sezon Cam Newton’ı kadrosuna katarak Clausen ile yollarını ayırdı. Takımda olduğu sürece Clausen, üç touchdown, dokuz interception kaydetti ve as kadroda çıktığı maçlarda 1 galibiyet 9 mağlubiyetlik bir seri izledi.
2013’ü evinde oturarak geçiren oyuncu, Chicago’nun mini-kamp’ının başlamasına 10 gün kala kadroya dahil edildi, imzalar atıldı. Takımın hücum mantığını hemen kavradı ve Palmer’dan daha başarılı oldu, Palmer’a ise herkes takımın en iyi ikinci QB’si gözüyle bakıyordu.
Bakalım ilerleyen günlerde Bears cephesinde olaylar nasıl gelişecek?
Yazan: Aykut Hacıoğlu