Geçen ay Cleveland Browns center Alex Mack ile beş yıllığına 42 milyon dolarlık anlaşma imzaladığı zaman herkesin gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Ancak bir center’a verilen bu rekor ücret pek fazla uzun sürmedi ve Pittsburgh, geçen sene sezonun birinci haftasında sadece bir çeyrek oynayıp sakatlanarak sezonu kapatan Maurice Pouncey’e beş yıllığına 44 milyon dolara vererek bu rekoru eline geçirdi.
NFL’de ki beşinci senesine girecek olan Pouncey bundan önce ilk üç sene Pro Bowl’a seçilmişti. Geçen sene ise takım arkadaşı David DeCastro’nun istemeyerek Pouncey’nin ayağının üstüne düşmesi ile diz bağları yırtılmış ve sezonu kapatmıştı.
Aldığı 14 milyon dolarlık kontrat imzalama primi  ile Colin Kaepernick’i bile geride bırakan Pouncey’in, 2015 yılında baz maaşı 1,75 milyon dolar ve 2016 yılında 3,5 milyon dolar olarak tespit edildi. Pouncey, kontratının son üç senesinde ise toplam 21,5 milyon dolar kazanacak. Bunlara ilaveten 2015-2016 senelerinde takıma girme bonusu olarak da 7,25 milyon dolar alacak.
Bu kontrattan  sonra artık Pittsburgh taraftarının oyun kurucu Ben Roetlishberger’den çok daha fazla şeyler beklemeye de hakkı var gibi gözüküyor.
Yazan: Haluk Onaran