San Francisco 49ers’ın efsanevi stadı Candlestick Park’ın kapanışı da efsanevi oldu. NFL’in eski All-Stars’larından oluşan takım ile Candlestick’in efsanelerinin karşı karşıya geldiği maçta, Joe Montana galibiyeti getiren son TD pasını takımın eski sahibi Eddie DeBartolo’ya atarak muhteşem bir final yapmış oldu.

Candlestick de ki bu son gösteriye gelen 25.000 seyirci, Dan Marino, Drew Bledsoe ve David Krieg gibi quarterback’lerin oynadığı takımı, Joe Montana’nın takımının 45-40 yendiği bu flag-football maçında, bir anlamda hem özlem giderdiler hem de nice şampiyonluklar gördükleri stada veda etmiş oldular.

“The Catch” ile NFL tarihine geçen Dwight Clark tam olarak kendini maça hazırlayamamaktan şikâyet ederken bu kez son pası yakalamak DeBartolo’ya nasip oldu. Maç sonunda oyuncular tarafından omuzlarda taşınan DeBartolo “Burası bizim için çok özel bir yer, hatıraları sonsuza kadar bizlerle olacak” diyerek hislerini dile getirdi.

Bilindiği gibi San Francisco yeni sezonda maçlarını ultra modern olarak inşa edilen yeni evleri, Levi’s Stadı’nda yapacak.

Yazan: Haluk Onaran