Johnny Manziel’in sahada yapacakları merakla beklenirken oyuncu saha dışında halen ilgiyi üzerinde toplamaya devam ediyor. Bu noktada Cleveland Browns’ın sadece bir quarterback değil aynı zamanda bir pazarlama makinesi draft ettiğini söylemek yanlış olmaz. Zira NFL Shop’un 2014 yılı ilk altı aylık döneminde forma satışlarında çaylak quarterback Manziel ilk sırayı kapmış durumda.

ESPN’den Darren Rovell’in haberinde önümüzdeki hafta içi resmi satış rakamlarının lig yönetimi tarafından açıklanacağı belirtilirken, alınan bilgilere göre Manziel, Super Bowl şampiyonu Seahawks oyun kurucusu Russell Wilson’ı hali hazırda geçip ilk sıraya yerleşmiş durumda.

Öte yandan genel sıralamada Seahawks takımının listeyi domine ettiğini söylemek mümkün. İkinci sıradaki Wilson’ın ardından Richard Sherman beşinci, Marshawn Lynch 11. ve Earl Thomas 12.sırayı almış durumda. Öyleki Seahawks takımının “12.Adam” forması bile sıralamada 10.sırada yer alıyor.

Bunların haricinde diğer göze batan NFC West oyuncuları arasında Colin Kaepernick 3. ve draft öncesi eşcinsel olduğunu açıklayan Michael Sam’in sürpriz bir şekilde 6.sırada yer alması.

İlk 25 içinde diğer çaylak oyuncular Teddy Bridgewater (13.), Jadeveon Clowney (16.) ve Blake Bortles ise (18.) sırada kendilerine yer bulmuş vaziyette.

Tüm bu rakamlar içinde en sürpriz olanı ise Browns’ın takımlar bazında toplam satış sıralamasında 3. (evet doğru duydunuz üçüncü!) sırada yer alması.

Görünen o ki Browns takımı Johnny Football ismini şimdiden paraya çevirmeye başlamış durumda. Saha içinde ne olup biteceğini görebilmemiz için ise yeni sezonu beklememiz gerekiyor.

Yazan: Serhat Diker