San Francisco 49ers’ın savunma koçu Vic Fangio, bir ay önce All-Pro linebacker Navorro Bowman’ın NFC Finali’nde geçirdiği diz çapraz bağları ve yan bağları sakatlığı için ameliyat olacağını, iyileşmenin sezon ortasına kadar süreceğini ve bu sürede Bowman’ın takımdan uzak kalacağını duyurmuştu.
Bu hafta ise takım resmi olarak Bowman’ı fiziksel olarak sahaya çıkması mümkün olmayanlar listesine eklediğini açıkladı. Ayrıca Niners RB Marcus Lattimore’u dizindeki sakatlık nedeniyle futbol dışı sakatlar listesine ekledi.
İki oyuncu da en erken yedinci haftada Denver’da oynanacak Pazar gecesi maçına yetişebilecek. Bir sonraki hafta 49ers’ın bay haftası olacağından takımın Bowman’ın son durumunu değerlendirme fırsatı olacak.
Sakatlığından önce Bowman, Around The League’in yılın en iyi defans oyuncusu için gösterdiği adaylardan biriydi. Ligin en kendinden emin tackler’ı ve en hızlı linebacker’larından biri olan Bowman, takım arkadaşları All-Pro Patrick Willis ve Aldon Smith ligin başlarını kaçırınca elini taşın altına koymuştu.
Bowman’ın kadrodan çıkmasıyla, Micheal Wilhoite ve çaylak Chris Borland ilk 11 için yarışacak. Şimdiye kadar bu yarışı kimin kazanacağı beli değil.
Öte yandan running back Lattimore’un sezon bitmeden geri dönmesi ise çaylak Carlos Hyde ve ilk 11 ismi Frank Gore’un performansına dayanan hücum takımı için talih kuşu olacaktır. Bowman’ın geri dönmesi ise hazırlık maçlarına kötü bir şekilde başlayan 49ers defansını hareketlendirebilir.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya