NFL’de takımlar sezon öncesi kadrolarını 53 kişiye düşürürken Cincinnati Bengals’ta başarılı running back BenJarvus Green-Ellis, takımdan kesilen oyuncular arasında yer aldı. Benglas, 2014 NFL Draftı’nın ikinci turunda LSU’dan running back Jeremy Hill’i seçmişti.
İki sezondur Bengals’ın koşu yardlarında lideri olan BenJarvus Green-Ellis’in geçen sezon takımdaki rolü Giovani Bernard’ın takımın as koşucusu olması sonra azalmaya başlmaıştı. Green-Eliis, sezonu 756 yard koşarak tamamlamıştı ancak top taşıma başına 3.4 yard kat ederek kariyerinin en düşük rakamına ulaşmıştı
Bengals’taki konratının son yılına giren Green-Ellis’in takımdan kesilmesindeki en büyük etkenlerden biri de çaylak koşucu Hill’in hazırlık maçlarındaki başarılı performansı oldu. Hill, Perşembe gecesi Indianapolis Colts’a karşı oynanan hazırlık maçında 20 defa top taşıyarak 90 yard koşmuş ve yakaladığı altı pas ile de takımına 70 yard kazandırarak 35 – 7’lik galibiyetin mimarlarından olmuştu.
Bengals, ayrıca linebacker Brandon Joiner, defensive tackle LaKendrick Ross ve quarterback Tyler Wilson ile de yollarını ayırdı.

 

Yazan: Kaan Özaydın