Oakland Raiders’ın 2014 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçtiği çaylak quarterback preseason’ı muhteşem bir şekilde noktaladı. Carr, Seattle Seahawks karşısında gösterdiği performansla, Oakland Raiders için yeni sezona girerken as oyun kurucunun kim olması gerektiğine dair büyük bir soru işareti oluşturdu.
Derek Carr, son şampiyon Seattle Seahawks karşısında attığı üç touchdown pası ile takımı 41 – 31’lik galibiyete taşırken, takımının ilk 11’deki QB’si olabileceğini gösterir cinsten bir performans sergiledi.
Son hazırlık maçına as QB Matt Schaub yerine ilk 11’de başlayan Carr, 13’te 11 isabet ile 143 yard pas attı, takımına dört touchdown drive’ında liderlik etti.
Maç sonrası açıklamalarda bulunan Oakland Raiders head koçu Dennis Allen, “Kafalarımızı kuma gömmeyelim ama ben hiçbir şeyi değiştirmedim. Tüm quarterback’lerimizle iyi bir durumda olduğumuzu düşünüyorum ve içinde olduğumuz durumdan memnunum.” dye konuştu.
Oakland Raiders, off-season’da Houston Texans’tan takas yoluyla Matt Schaub’u kadrosuna kattığında, tecrübeli oyuncuyu starter olarak açıklamıştı. Koç Dennis Allen, Schaub hazırlık maçlarında kötü performanslar sergilese de planlarında bir değişikliğe gitmemişti.
Ancak Seattle Seahawks’ın ilk 11’i sahadayken bile takımına touchdown kazandıran Derek Carr’ın bu performansına Schaub’un sağlık sorunları da eklenirse 7 Eylül’deki New York Jets maçı için genç oyuncuyu sahada görebiliriz.
“Durum hakkınd konuşma koç Allen’a kalmış” diyen Carr, şimdilik “Benim işim, sahaya girip takımın kazanmasına yardımcı olmak” demekle yetindi.

 

Yazan: Kaan Özaydın