Denver Broncos’u iki Super Bowl şampiyonluğuna taşıyan ve şuanda takımın genel menajeri olan efsane quarterback John Elway, bir basın mensubunun sorusu üzerine günümüz NFL’inde bir sezon 50 touchdown pası atabileceğine inandığını söyledi.

Duke of Denver lakaplı eski oyun kurucu “Hiçbir zaman bilemezsiniz. Demek istediğim, yapabileceğime inanmak istiyorum. Benim oynadığım günlerden beri oyun değişti, en azından oyunun şimdi olduğu gibi geniş alanda oynandığı tarzda bunu yapabileceğime inanmak istiyorum. Ama kim bilir? Şuanda iyi bir lig var. Şuanki lig bir oyuncunun ligi ve quarterback’in ligi. Quarterback en çok ihtiyacınız olan oyuncu ve takımınızdaki en önemli oyuncu” diye konuştu.
Elway, 1997 sezonunda kariyerinin en yüksek rakamı olan 27 touchdown pasına ulaşmıştı. Bu rakam Denver Broncos tarihinin rekoru olurken, 2004 yılında Jake Plummer’ın 27 touchdown pası atmasıyla egale edilmişti. Ardından Peyton Manning, 2012 sezonunda 37 touchdown pasıyla rekoru tarihe gömmüştü.
Öte yandan şuanda hem Denver Broncos’un hem de NFL’in rekoru geçtiğimiz sezon Peyton Manning’in efsane performansı ile 55 touchdown pasına çıktı ve bu rekor uzun süre kırılamayacak gibi duruyor.
John Elway’in kariyer rekoru 1997’de 27 touchdown pasında kalırken, Miami Dolphins’in efsane QB’si Dan Marino’nun ise 1984’te 48 touchdown pası, 1986’da 44 touchdown pası attığını da hatırlatmakta fayda var.

 

Yazan: Kaan Özaydın