Geçtiğimiz hafta oynanan hazırlık maçlarında çaylak quarterback’lerin dışında göz önünde olan bir başka isim, St. Louis Rams oyuncusu Michael Sam’di. Yedinci turda seçilen bir oyuncunun takımda kalmak için gösterdiği çaba ilginç bir hikaye olabilir ama bahsedilen oyuncu Michael Sam ise basının ilgisini bu maça toplayan şey tabi ki eşcinsel olduğunu açıklamış bir oyuncunun ilk NFL maçında neler yapabileceğine tanıklık etmek oldu.
Michael Sam olayı oldukça önemli ve büyük sansasyona sebep oldu. Öyle ki ABD Başkanı Obama bile bu konuda yorumlar yaptı. Ama her şeyin ötesinde önemli olan soru şu: Sam NFL’de oynayabilir mi?
Maçtan sonra USAToday.com’a açıklamalarda bulunan Sam şunları söyledi: “Evet bu ligde oynayabilirim. En önemli şey zaten bu. Maçtan önce oldukça heyecanlıydım ama bir şekilde bunun üstesinden geldim. Bir şeyleri öğrenme adına çok güzel bir deneyimdi ve inanıyorum ki bu ligde oynayabilirim.”
İlk çeyreğin bitmesine beş dakika kala oyuna giren Sam, oyunda kaldığı sürece kendisine kolejde SEC Konferansı – Yılın Defans Oyuncusu ödülünü kazandıran pass-rushing yeteneklerini sahada göstermeyi başardı. Ancak bu kendisine kadroda yer bulabilmesi adına yeterli olur mu onu şu aşamada bilemeyiz.
Maçı izleyen oyuncu gözlemcilerine göre ise Sam koşular karşısında zorlanabilir ancak yetenekli bir oyuncu olduğunu da kabul etmek gerekiyor.

Yazan: Serhat Diker