Denver Broncos kicker’ı Matt Prater, oyuncunun avukatı Harvey Steinberg tarafından Pazar günü basına duyurulan habere göre NFL madde kullanım kurallarını ihlal etmesi sebebi ile ligin ilk dört maçından men cezası aldı.
Habere ilişkin ilk detaylar ise Cumartesi gecesi geç saatlerde Denver Post tarafından yazılmıştı. Steinberg’in USA Today gazetesine yaptığı açıklamada NFL tarafından resmi açıklamanın Pazartesi günü yapılacağı belirtildi.
Bilindiği üzere Prater, 2011 yılının Ağustos ayında Denver’da alkollü araç kullanmaktan tutuklandığından beri “madde kullanımını ihlal” programı altındaydı ve alkol alması yasaktı ki bu zaten NFL’in benzer suçlarla tutuklanan tüm oyuncularına yapılan bir uygulama. İlginç olan ise oyuncunun kendi evinde tatildeyken alkol almasının ardından böyle bir ceza alması. NFL’in bu konuda kuralları çok sıkı ve taviz verilmiyor. Prater’ın avukatı Steinberg’in konuya verdiği tepki de bunun bir göstergesi.
“Prater’in gözlem süresi zaten dolmuştu ve kanun dışı olabilecek hiçbir madde kullanmadı. Sadece tatildeyken evinde birkaç kadeh içti. Ayrıca aldığı cezanın üstünden zaten tam üç yıl geçti. Bu kadarı haksızlık!”
2011’deki tutuklanma vakası NFL lokavtının bitmesine günler kala olmuştu ve o günlerde sınırlı serbest oyuncu durumunda olan oyuncunun NFL lokavt kuralları gereğince takımla idman yapmasına izin verilmemişti.
Yazan: Serhat Diker